Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Hadrian
noiembrie 26, 2012Frumoasa comparatia cu examenele si masteratele. “Worst case scenario” este ca un examen picat (unul dintre cele mai importante examene ale vietii) si pe care nu-l mai poti da inca o data, pentru care nu mai exista o a doua sesiune.
Recomand o carte foarte buna pentru a intelege principiile educatiei copiilor. Cartea se numeste “Children the Challenge”, este scrisa de Rudolf Dreikurs si Vicki Soltz si poate fi cumparata de pe Amazon: http://www.amazon.com/Children-Challenge-Improving-Parent-Child-Relations–Intelligent/dp/0452266556/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1353915672&sr=1-1&keywords=children+the+challenge. Cartea explica cu ajutorul situatiilor concrete cum trebuie abordate aspectele dificile ale educatiei copiilor si ajuta totodata parintii sa inteleaga modul in care gandesc copiii.
Am aflat despre carte cu multi ani in urma, inainte de a avea copii. Dupa nasterea celor 2 fetite am inceput sa pun in practica ce am citit si constat zi de zi cat de eficiente sunt recomandarile din carte. Un capitol extraordinar si de mare utilitate este cel in care autorii trateaza modul in care parintii se pot face ascultati si respectati, fara a folosi violenta fizica sau verbala, adica fara pedepse corporale, strigate, amenintari. Secretul este folosirea consecintelor logice. Ex. nu pedepsim copiii de genul „daca nu mananci, nu te uiti la desene animate“ pentru ca nu exista nicio legatura logica intre cele doua. Dar putem aplica metoda: daca nu mananci, este alegerea ta, dar urmatoarea masa va fi doar masa de seara. Copilul invata astfel ca are puterea de a alege, nu este amenintat cu pedepse abuzive, decizia ii apartine, insa bijuteria metodei este ca decizia ii este canalizata in directia buna cu ajutorul consecintelor logice. Logic: nu mananca, va rabda de foame.
Serban Damian
noiembrie 26, 2012Multumesc mult pentru recomandare. Ma intereseaza subiectul.
O fi aceeasi carte? – http://www.elefant.ro/carti/familie/educatie/cum-sa-cresti-copii-fericiti-183579.html
Hadrian
noiembrie 26, 2012Nu cred ca este aceeasi carte. Stiu ca cei doi au publicat mai multe carti. Probabil este o alta carte, care nu acopera aceleasi subiecte. Titlul complet este Children: The Challenge: The Classic Work on Improving Parent-Child Relations–Intelligent, Humane & Eminently Practical. Cartea a fost publicata in 1964, daca nu ma insel, si de atunci a fost reeditata de mai multe ori. In ciuda vechimii, sunt foarte multe idei care pot fi puse in practica si cu copiii din ziua de azi. Acum, cand incercam sa vad daca este aceeasi carte, am gasit un site de unde pare ca poti cumpara cartea in engleza direct din Romania. http://www.books-express.ro/book/9780452266551/Children-The-Challenge.html?gclid=CPba_8nO7LMCFYxa3godC0IATQ