Empire State Building

feb. 08, 2012 | 0 comments | empire state building, new york

Daca ajungi la New York, nu se poate sa nu urci si pe Empire State Building, inca cel mai inalt si mai faimos zgarie-nori din acest oras. Daca New York-ul pare mare vazut de jos, te vei convinge ca este imens atunci cand il vei privi de la etajul 86 (sau 102, insa platforma de la acest etaj a fost inchisa pentru public).

Empire State Building a inceput sa fie construit prin 1930 si a fost terminat in perioada crizei (de unde au existat bani, domnule Gadea? sa ne spuna mafia portocalie :)) Acum este unul dintre cele mai importante puncte de atractie din NY.

La etajul 86 ajungi in doar cateva zeci de secunde cu unul dintre 73 de lifturi. Este un flux continuu de vizitatori, foarte bine coordonati de angajatii cladirii. Se castiga foarte multi bani din aceasta afacere. Intrarea nu este ieftina (25$), insa merita. Imaginea orasului vazut de sus este impresionanta. Trebuie insa sa te pregatesti pentru o temperatura scazuta si vant.

Exista si o cursa de urcat scari in Empire State Building, care se desfasoara in fiecare an. Recordul este de 9 minute si 33 de secunde, adica 10 etaje intr-un minut si putin.




Acest articol a fost vizualizat de 1.116 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.