Un seminar si un cros

mai 30, 2011 | 0 comments | crosul padurii, seminar nutritie

Am avut un week-end plin. Chiar stateam sa ma gandesc ca de foarte mult timp nu mai stiu ce este plictiseala. Probabil ca e bine, insa uneori mi-as dori sa mai am timp de pierdut, sa zac undeva cu o carte in mana sau sa stau pur si simplu si sa nu fac nimic… Probabil ca se va mai intampla asta cand voi fi la pensie (daca o apuc).

In fine, sa lasam asta. Sambata am fost invitat de catre Asociatia Secretul Evolutiei, condusa de catre d-na dr. Ana Culcer, seful sectiei de neonatologie de la Spitalul Universitar sa tin o prezentare in cadrul unui eveniment medical dedicat parintilor. D-na doctor organizeaza periodic astfel de evenimente, facand educatie celor care au dorinta sa afle informatii din partea unor specialisti. Evenimentul de sambata a fost dedicat alimentatiei – eu am vorbit despre factorii ce influenteaza alimentatia la copii, iar d-na doctor despre alergiile alimentare (un subiect foarte interesant si bine tratat).

Duminica am mers la Crosul Padurii, un alt eveniment interesant, organizat de asociatia Viitor Plus si asociatia Bucharest Running Club, organizatorul Maratonului International Bucuresti. Crosul acesta este dedicat plantarii de copaci in zonele in curs de desertificare, undeva prin Calarasi, daca am inteles bine. Am participat in fiecare an la acest cros. Este o buna ocazie de a ma reintalni cu prietenii si colegii de club.

De aceasta data, nu a fost un simplu cros, ci si o cursa de 10 km, adica 3 ture de parc Tineretului. A venit multa lume, cred ca mult mai multa decat se asteptau organizatorii, pentru ca au cam fost depasiti de situatie la inscriere. In ciuda vremii foarte calduroase, am scos un timp bun, adica 45 de minute (pe 9,67 km). La finis am sprintat nebuneste, pentru ca un alergator care mi-a suflat in ceafa pe ultimii 3 km a incercat sa imi ia fata pe ultimii 100 de metri, asa ca m-am ambitionat si nu l-am lasat. Putina glorie (sfrijita si efemera, ce-i drept) nu strica din cand in cand pentru moral, nu?

Spliturile mele la acest concurs:

De la cros am fugit cat am putut de repede (cu masina) spre Auchan Titan, unde se afla o caravana mobila pentru donare de sange. Deputatul Radu Zatreanu din Colegiul 14 unde locuiesc si eu, organizeaza de 2-3 ori pe an o actiune numita “Fii si tu inger!” prin care indeamna oamenii sa doneze sange. Exista niste caravane, adica niste autocare speciale, echipate pentru donare de sange, care vin in diferite zone ale sectorului, iar cei care doresc pot sa contribuie. Nu se castiga nimic, daca va ganditi la asa ceva. Decat gandul frumos ca poate ai salvat o viata. Nu stiu cine e si ce face ca om politic dl. deputat Zatreanu, nu ma intereseaza din ce partid este si nici daca face aceasta actiune pentru imagine sau chiar crede in ea, insa tragand linie, este un lucru frumos, pentru care mi-as scoate palaria in fata lui (daca as purta una).

10 Like



Acest articol a fost vizualizat de 1.066 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.