O noua stea se naste in randul super-alimentelor – PRUNA.
Cercetarile din domeniul nutritiei au aratat ca prunele contin o cantitate importanta de nutrienti importanti pentru sanatate.
Pana acum, afinele erau in top, insa se pare ca prunele le vor lua locul fruntas. Cercetatorii au analizat mai mult de 100 de varietati de prune, piersici si nectarine si au constatat ca acestea contin cantitati simulare sau chiar mai mari de antioxidanti, comparativ cu afinele.
Este o constatare importanta, daca stam sa ne gandim, pentru ca afine mancam destul de rar, insa prunele sunt mult mai la indemana pentru toata lumea.
Dupa ce au facut constatarea legata de prezenta antioxidantilor in cantitate mare, cercetatorii au dorit sa vada daca exista un efect real asupra celulelor canceroase prezente in cancerul mamar si asupra colesterolului. S-a constatat ca fitonutrientii din prune inhiba dezvoltarea celulelor canceroase fara a interfera cu cresterea celulelor normale.
Asadar luati in serios indicatia de a cosuma cel putin 5 portii de fructe pe zi (dintre care ar fi bine ca o portie sa fie de prune).
No related posts.
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
zuzui
februarie 07, 2009Dar prunele uscate? Sunt bune si acestea?
Serban
februarie 09, 2009Da, sunt cel putin la fel de valoroase, cu mentiunea ca acestea au o concentratie mai mare de nutrieni pe unitatea de masura.
Personal le prefer pe cele proaspete, eventual culese cu mana din copac, la mine la tzara 😀