Alergand prin ploaie

dec. 05, 2007 | 2 comments |

Asa, oarecum, de nebun.
Totusi nu eram singurul. In jurul stadionului mai erau si alti ca mine, cam zgribulitzi, cam plouati, alergand in zig-zag printre balti.
Dar mi-a placut.
Am alergat 10 km, chinuindu-ma sa ma mentin in noul meu target: 5 minute pe km. Decoamdata nu prea reusesc. Tot la vechiul meu 6 ma simt cel mai bine si de la 5,30 in jos trec in zona mai putin confortabila.
Nu prea ma simt ok cu atatea haine pe mine si cu picioarele ude. Din pacate nu am pantofi de alergat speciali pentru vreme umedal Luni am alergat 10 km, dar cel putin nu a fost ploaie, ba chiar a fost foarte frumos.
Paradoxal, dar primii 5 km din fiecare antrenament mi se par cei mai dificili. Dupa asta intru intr-un fel de rutina si nu simt oboseala pana spre 20 km. Azi as fi mers mai sus de 10 km, insa luasem cam multa apa in pantofi si in plus trebuia sa ma garabesc sa imi iau copilul de la gradinita.
In week-end am o alergare lunga, pe care cred ca o duc spre 18-20 km. Sper doar sa fie vreme buna.




Acest articol a fost vizualizat de 1.109 ori.

Related Posts

Comments (2)

  1. Sandor_B
    decembrie 07, 2007

    Admir faptul ca aleargi pe vreme urata… FELICITARI!

    Schimbarea ritmului confortabil de alergare se petrece in timp… mie mi-a luat minim 6 luni sa scad cu 30sec/Km! De multe ori aceasta imbunatatire a ritmului aerob e strans legata de cresterea volumului (mai multi Km/sapt) dar se poate progresa si doar cu sesiuni de viteza (intervale si tempo). Tinand cont de Km parcursi anul asta as recomanda asemenea sesiuni intense, timp de 3 saptamani dupa care ar trebui sa se simta deja imbunatatirea.
    Important este ca fiecare antrenament sa aiba o tinta precisa, de ex.: lunii-intervale, miercuri-tempo, weekend-aerob.

    Succes!

  2. Serban
    decembrie 07, 2007

    Cred ca abia acum incep sa imi ordonez si eu programul de antrenament. Inainte de primele doua maratoane am alergat mult si cam atat. Rareori mai faceam intervale.
    Inainte de Atena am incercat sa imi structurez altfel antrenamentul, dar privind retrospectiv, n-am prea avut conditii sa ma concentrez cum trebuia la antrenamente (am avut o multime de examene, predari la revista, copilul bolnav, eu bolnav, mama in spital… in sfarsit, numai distractii). Acum, daca ma va tine Dumnezeu sanatos si fara probleme, o sa incep sa trag mai tare. Adevarul este ca un antrenament de intensitate oboseste mult mai tare decat unul de volum.
    Apopo de vremea urata, chiar nu imi place si evit sa fac eroisme inutile – am regretat ca am iesit pe ploaie fara a avea echipament adecvat, pentru ca am ajuns acasa cu picioarele murate si cu frigul in oase.
    In week-end se anunta vreme buna, asa ca abia astept sa imi fac antrenamentul de alergare lunga.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.