Dieta bazata pe indicele glicemic

apr. 10, 2023 | 1 comment | carbohidrati, glicemie, indice glicemic

Indicele glicemic este un instrument care arata in ce masura carbohidratii dintr-un anumit aliment influenteaza glicemia, adica nivelul glucozei din sange.

Indicele glicemic propune un sistem de clasificare a carbohidratilor pe o scara de la 1 la 100, in functie de cat de mult cresc glicemia dupa consum, astfel: IG scazut, adica sub 55 caracterizeaza majoritatea legumelor – varza, rosii, dovlecei, spanac, broccoli, conopida, anumite fructe ca mere, fructe de padure, portocale, lamai, dar si fasole, naut, quinoa, linte. IG mediu, cu valori intre 56-69 au cartofii albi si dulci, porumbul, couscous, stafidele, painea din faina integrala sau cu maia. IG ridicat adica peste 70 caracterizeaza glucoza, painea alba, produsele de patiserie, cerealele pentru mic dejun cu zahar, covrigii, prajiturile.




Acest articol a fost vizualizat de 286 ori.

Related Posts

Comments (1)

  1. Fuzzy
    aprilie 21, 2023

    Indicele glicemic este un instrument extrem de util si util pentru ca ne permite sa ne informam cat mai bine asupra alimentelor si a alegerilor noastre dietetice. Cu ajutorul lui putem alege alimentele care ne ajuta sa controlam nivelul de glucoza din sange si sa avem o alimentatie mai sanatoasa.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.