Lipsa somnului si obiceiurile alimentare nesanatoase

iun. 13, 2018 | 0 comments | Obezitate, diabet zaharat, nutritionist, organizatia mondiala a sanatatii, somn

Lipsa somnului poate contribui la dorința noastră de a consuma alimente nesănătoase, conducând la obiceiuri precum gustările pe timpul nopții, sugerează cercetările recente. Iar acest lucru, conduce la rândul său, la accentuarea riscului de a adăuga greutate în exces și diabet zaharat.

Mai precis, articolul1 american prezentat și în cadrul adunării medicale Sleep 2018 din 6 Iunie a.c. subliniază legătura dintre deprivarea de somn, consumul alimentelor nerecomandate a fi utilizate frecvent, vizitele la frigider din cursul nopții, precum și riscul crescut de prezenta simptomatologia diabetului zaharat şi obezității, plus complicațiile aferente acestora. Astfel, dorința de a consuma junk food-uri a fost asociată cu dubla crestere a probabilitatii de gustare pe timp de noapte, care a fost asociat cu un risc crescut de diabet zaharat. Specialiștii au constatat, de asemenea, că o calitate slabă a somnului apărea a fi un predictor major al poftelor alimentare de tip junk-food și că poftele alimentare au fost și ele asociate cu o probabilitate mai mare de a determina apariția mai multor cazuri de obezitate, diabet zaharat și a alte probleme de sănătate.

Somnul este recunoscut ca un factor important în sănătate, alături de alimentație. Acest studiu arată modul în care somnul și obiceiurile alimentare sunt legate și lucrează împreună pentru a promova sănătatea”, a precizat medicul Christopher Sanchez, conducătorul studiului.

Studiul a fost realizat telefonic pe 3.105 de adulți din 23 de zone metropolitane americane. Participanții au fost întrebați dacă au consumat în mod regulat o gustare pe timp de noapte și dacă lipsa somnului îi determina să consume alimente nesănătoase. Ei au fost întrebați, de asemenea, despre calitatea somnului și problemele de sănătate existente.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății2, prevalența obezității s-a triplat în multe țări din regiunea europeană a din anii 1980, iar numărul persoanelor afectate continuă să crească într-un ritm alarmant. În plus, față de provocarea diferitelor dizabilități fizice și a problemelor psihologice, excesul de greutate crește drastic riscul unei persoane de a dezvolta o serie de boli netransmisibile, inclusiv bolile cardiovasculare, cancerul și diabetul zaharat.

Sitografie

  1. http://opa.uahs.arizona.edu/newsroom/news/2018/ua-study-finds-link-between-sleep-loss-nighttime-snacking-junk-food-cravings-and
  2. http://www.euro.who.int/en/health-topics/noncommunicable-diseases/obesity



Acest articol a fost vizualizat de 1.240 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.