Emisiunea Superfit #26 – despre probiotice si beneficiile lor

ian. 18, 2014 | 1 comment | Serban Damian, Superfit, beneficii, emisiune, nutritionist, probiotice, radio

Flora intestinală este alcătuită dintr-un număr imens de bacterii probiotice. Denumirea de probiotice provine de la acţiunea lor “pentru viaţă”, contrar antibioticelor care înseamnă “anti-viaţă”. Corpul nostru este construit pentru a avea o relaţie simbiotică cu bacteriile probiotice. Mai pe înţeles, ele ne ajuta să ne digerăm hrana, ne apară de microorganisme dăunătoare menținându-ne într-o stare de echilibru iar noi, în schimb, suntem un hotel de 5 stele all-inclusive pentru ele.

Corpul nostru începe să acumuleze bacterii din momentul în care naşterea se declanşează, fătul dezvoltandu-se până atunci într-un mediu steril. Laptele matern este principala sursă de probiotice în primele luni ale vieţii. Floră intestinală se va dezvolta rapid, copilul adunând bacterii “bune” şi “rele” din mediul său înconjurător şi de la oamenii cu care intră în contact.

Am discutat pe larg despre probiotice in emisiune de vineri, la Sport Total FM, punand in mod particular accentul pe utilitatea administrarii de probiotice la sportivi. Va invit sa urmariti inregistrarea:

12 Like



Acest articol a fost vizualizat de 1.503 ori.

Related Posts

Comments (1)

  1. CrinaN
    mai 27, 2014

    Am utilizat si eu multe probiotice si sunt foarte multumita de rezultate. Eu le achizitionez de la farmacia online Remedii Online http://www.remedii-online.ro/search?type=product&q=probiotice. Le recomand cu incredere!

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.