Baneasa Trail Race 2013

dec. 15, 2013 | 2 comments | 2013, alergare, baneasa, padure, race, trail

 O zi insorita, dar rece, o multime de prieteni, multa voie buna, deloc zapada, 10 km prin padure – cam asa ar putea fi rezumat concursul Baneasa Trail Race, ajuns la 2-a editie.

Dupa ce duminita trecuta mi-am facut incalzirea la alergare prin padurea Pustnicu, la un concurs neoficial (Maratonul Melcului Vijelios, organizat de Alex Tatu, cu ocaza implinirii a 42 de ani si 195 de zile), Baneasa a fost concursul care (cred ca) va incheia pentru mine anul competitional 2013. Mi-a placut foarte mult editia din 2012, cand am alergat prin padurea plina de zapada, asa ca n-am ezitat niciun pic sa ma inscriu si anul acesta. Din pacate zapada nu a dorit sa vina la intalnire, dar cel putin a fost suficient de frig incat sa fie terenul inghetat si sa nu avem parte de noroaie.

Concursul a fost organizat foarte bine. Bravo organizatorilor!

S-a alergat rapid. Spre deosebire de anul trecut, n-a mai existat problema depasirilor (in 2012, din cauza stratului gros de zapada, era foarte greu sa te abati de la poteca). Am plecat tare si probabil din cauza aerului rece am inceput sa simt “ficatul” (adica acea senzatie neplacuta de pumn in burta). A trebuit sa mai incetinesc putin, ca sa imi revin. Totusi dupa kilometrul 5 mi-am revenit si am inceput sa mai recuperez. Alergarea prin padure este destul de tehnica, pentru ca trebuie sa ai grija unde pui piciorul. Eu am si problema ca nu vad prea bine, asa ca nu pot sa spun ca imi place in mod deosebit. Am reusit un ritm rezonabil, dar nu grozav. Am trecut linia de finis in 46:29, ceea ce e oricum mult mai bine decat anul trecut (1:03), insa conditiile au fost complet diferite. Pe ultima suta de metri, prietenul meu Bogdan a facut un gest foarte frumos si s-a oprit sa ma astepte, ca sa trecem linia de finish impreuna 🙂

btr2013-1

btr2013-2

btr2013-5

btr2013-4

Echipa Ro Club Maraton, adica Andrei, Adrian, Didina si eu – impreuna am reusit sa ne clasam pe locul 10 din 21 de echipe, ceea ce e onorabil.

btr2013-3

Si un filmulet de la start:




Acest articol a fost vizualizat de 1.110 ori.

Related Posts

Comments (2)

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.