PUMATRAC – o noua aplicatie de iPhone pentru alergatori

sept. 27, 2013 | 0 comments | PUMATRAC, alergare, antrenament, aplicatie, iphone, puma, running, smartphone

Mai devreme sau mai tarziu fiecare alergator simte nevoia sa isi monitorizeze antrenamentele, sa isi urmareasca progresul (sau regresul, ca sa mai intampla si asa ceva), sa se compare cu altii si sa adopte noi tehnici de antrenament pe baza constatarilor facute. La un moment dat devenim (aproape) dependenti de tehnologie – eu unul, cand uit acasa ceasul de antrenament, ma simt de parca nu am pantaloni pe mine. Exagerez, desigur, dar tot am sentimentul ca lipseste ceva. Pe de-o parte sunt bune si astfel de antrenamente, cand alergi pur si simplu, fara sa stai cu ochii pe cronometru. Dar tot mai bine ma simt cu tehnologia la mine.

Smartphone-ul il iau destul de rar la mine, pentru ca nu imi place sa ii mai port si lui grija, insa se intampla uneori sa il iau la alergarile lungi. Atunci intra in functiune si aplicatiile pentru alergare, care au devenit din ce in ce mai sofisticate, ajutandu-te sa intelegi mai multe despre tine ca alergator (si sa te lauzi pe Facebook cu kilometrajul, in secunda 2 dupa ce te-ai oprit :D).

In zona aplicatiilor pentru alergatori, Puma a  lansat pe 16 septembrie PUMATRAC, o astfel de aplicatie speciala pentru iPhone. La recomandarea lui Mircea, coleg de club si alergator cu experienta, am testat si eu aceasta aplicatie – deocamdata la pas de plimbare, urmand sa o incerc si la antrenamente.

“Avand un design user-friendly si folosind tehnologie Tictrac , PUMATRAC analizeaza modul in care conditiile exterioare iti afecteaza performanta in alergat. Oferind aceste informatii unice despre comportamentul de alergat, aplicatia a fost creata pentru a motiva atletii sa iasa in aer liber si sa descopere modalitati prin care pot sa isi eficientizeze cat mai mult antrenamentul, insa fara a uita sa se distreze pe parcursul traseului lor”, se afirma in comunicatul de presa.

Pentru incepatori pare sa fie un factor de motivare, insa pentru avansati (care oricum ies afara), cred ca elementul “eficienta” este mai important.

“PUMATRAC are nevoie de foarte putine date, am spune chiar deloc, pentru a oferi aceste informatii , ceea ce o face si complet diferita de celelalte aplicatii existente pe piata. In schimb,  PUMATRAC foloseste predominant date bazate pe anumiti factori de mediu precum: fazele lunare, vremea, locatia, altitudinea, playlistul de muzica, momentul din zi, ziua din saptamana, anotimpul si activitatea de Social media.”

De acord cu toate aceste elemente, le simtim pe pielea noastra la fiecare antrenament, dar care e treaba cu activitatea de social media? 😀 Mi s-a parut amuzant faptul ca “activitatea de social media” este acum un factor de mediu. Nu prea imi dau seama cum activitatea asta iti poate influenta antrenamentul – primesti mai multe like-uri si te simti mai motivat? O fi, nu stiu, cred ca sunt prea batran pentru asta…

“Poate nu este un cadru tocmai idilic sa alergi cand vremea nu este OK, dar daca ai stii ca atunci alergi mai repede? Daca alergi mai repede prin ploaie sau alergi pentru o perioada mai lunga, in timp ce asculti muzica  Hip-Hop, PUMATRAC o sa te anunte acest lucru, ca sa poti profita la maxim de conditiile cele mai propice pentru tine. “Lay off the snooze button, your average speed is faster in the mornings” este doar un exemplu de notificare pe care un alergator o poate primi.  Cand vei incheia alergarea, PUMATRAC iti va arata scorul, pe baza distantei parcurse, informatiilor particulare si conditiilor de vreme/timp.  Aceste rezultate le poti arata prietenilor si altor alergatori din regiune.”

De multe ori m-am gandit ca ar trebui sa imi tin un jurnal de antrenament mai detaliat, in care sa notez elemente ca in aplicatia asta. In fond, oboseala este un fenomen determinat de o multime de factori, dintre care cei fiziologici reprezinta doar o anumita fractiune. Ce vreau sa spun cu asta? Muzica, incurajarile, publicul, prezenta celorlalti concurenti – doar cateva exemple de factori externi care te pot face sa alergi mai repede. Am vorbit despre oboseala in aceasta emisiune.

“In afara faptului ca poti face publice rezultatele tale, PUMATRAC iti permite sa le arati si celorlalti  traseele pe care tu ai alergat. Cand calatoresti, GPS-ul din aplicatie iti va da cateva sugestii cu cele mai bune rute pentru alergat din zona unde te afli.” – Bun de tot. Mi s-a intamplat sa fiu pe alte meleaguri si sa ma intreb unde as putea alerga. Experienta altora este valoroasa.

“Utilizatorii vor beneficia de asemenea de informatii pretioase depre stilul lor de alergat, informatii pe care  le pot face vizibile si prietenilor lor, prin Social media, in timp real.”- circula o glumita pe FB (genul acela de imagini de pe someecards.com) care zicea “thanks God for Facebook, otherwise I should call 857 persons to tell them that I ran today”.

“PUMATRAC se gandeste mereu la urmatoarea ta miscare, provocandu-te sa folosesti informatiile pe care ti le ofera, ca stimulente pentru a iti imbunatatii  obiceiurile de alergat. PUMATRAC include de asemenea si functiile traditionale, cele deja cunoscute, de care alergatorii au nevoie in mod normal in cadrul unei aplicatii de running: distanta, GPSul, caloriile consumate, integrarea playlistului si a performantelor obtinute in timp.” – functiile traditionale sunt cele mai valoroase, restul sunt niste bonusuri utile si amuzante.

“PUMATRAC ii ajuta pe utilizatori  sa gaseasca si cel mai apropiat magazin PUMA de locul unde se afla, pentru a vedea cele mei recente lansari PUMA din domeniul alergatului.” – iar produsele sunt foarte ok.

Asadar, daca esti alergator + fan aplicatii + posesor de iPhone, atunci intra pe app store si testeaza si tu aplicatia. Sunt sanse mari sa iti placa!




Acest articol a fost vizualizat de 1.035 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.