2 Rounds – cros 10 km in Tineretului

mai 01, 2013 | 0 comments | 2 rounds, alergare, boot camp, cros, tineretului

Duminica trecuta, Boot Camp Romania, cei care au dat militaria jos din pod la Apollo’s Day, au organizat un cros clasic in Parcul Tineretului, pe distanta de 10 km.

A fost o buna ocazie sa fac un antrenament de viteza. Speram sa fie si o verificare pe 10 km, insa nu pot sa o consider relevanta pentru ca de fapt traseul a fost de 9,5 km, a inclus doua serii de trepte (deci diferenta de nivel) si in plus startul a fost dat la ora 11, cand deja erau vreo 28 de grade afara si soare puternic. Asadar, timpul meu de 43:21 este destul de greu de interpretat. Ar fi foarte foarte frumos sa obtin acest timp pe 10 km plat, insa probabil nivelul actual este de 45-46 minute. Oricum, faptul ca am reusit sa parcurg toata cursa cu o medie de 4:36/km, este imbucurator si incurajator.

Cei de la BootCamp au asigurat o organizare buna, fara probleme, cu un kit de concurs consistent, traseu ok. Ar fi meritat sa vina mai multa lume, insa multi au preferat (probabil) sa mearga la un alt eveniment, dedicate memoriei victimelor de la maratonul Boston.

Caldura mi-a cam dat de furca. Dupa primii doi kilometri (care au inclus si acele scari) am simtit ca “ma tai” si a trebuit sa reduc ritmul spre 4:50. Partea buna este ca m-am redresat dupa un timp si am putut sa maresc viteza, ba chiar am sprintat pe ultimii 2 km. M-a ajutat la modul real faptul ca dupa primii 5 km mi-am turnat o sticla de apa in cap si pe corp, fiindca simteam ca ma supraincalzesc si asta m-ar fi costat secunde bune.

Una peste alta, un antrenament bun.

Aici sunt impreuna cu Vlad de la Boot Camp, si cativa colegi din Ro Club Maraton – Victor, Florin, Bogdan si Florin.

 
Un material realizat de SensoTV




Acest articol a fost vizualizat de 943 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.