Pe scurt, despre detoxifiere

iul. 17, 2012 | 0 comments | detoxifiere

Organismul nostru are mecanisme proprii de detoxifiere (la nivelul tractul digestiv, aparatului urinar şi a ficatului, dar nu numai), care procesează permanent substanţele din mediul extern. Aceste substanţe numite și “toxine” au efecte nocive asupra organismului. Nu e vorba doar de alcool şi tutun, ci și de pesticide şi aditivi alimentari, cofeina și substanțe poluante.

Noi trebuie să ne ajutăm organismul să neutralizeze și să elimine aceste substanțe prin intermediul curelor de detoxifiere.

Simptomele care care trădează prezența “toxinelor” în organism includ: oboseala, cearcănele, pielea cu un aspect “obosit” și digestia proastă.

Nu exista nici o “regulă de aur” privind dieta de urmat sau legat de perioada de timp a unei cure de detoxifiere, însă teoria generală spune că din când în când, de 2-3 ori pe an de exemplu, să ne modificăm regimul alimentar în sensul unei cure de detoxifiere. Acest lucru va implica eliminarea alcoolului și cofeinei, precum şi pregătirea meselor din alimente naturale, fără aditivi, conservanţi, grăsimi saturate şi zahăr. Ar fi de preferat să evite carnea roșie, şi să se crească consumul de fructe și legume.

Efectele de care ne vom bucura sunt:

– Creșterea nivelului de energie şi reduce poftei pentru produsele alimentare greu de digerat şi metabolizat

– O piele cu aspect mai sănătos

– Ameliorarea simptomelor digestive – durerile de stomac, constipaţia, balonarea

– Întărirea sistemului imunitar – o frecvență mai redusă a îmbolnăvirilor de tot felul

10 Like



Acest articol a fost vizualizat de 950 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.