Washington DC

mart. 14, 2012 | 0 comments | Capitol, Lincoln Memorial, SUA, washington

Washington este cu totul altceva decat New York – istorie, cultura, administratie, un alt tip de cladiri, probabil ca si viata are alt ritm. Ca turist, principalul loc de atractie este The Mall. Nu va ganditi ca este un mall unde gasesti magazine cu haine, fast-food-uri, pitizipoance si colalari veniti la pierdut vremea si tocat bani (pentru aceasta va recomand cu caldura mall-urile din Bucuresti). Zona denumita The Mall este un dreptunghi delimitat de Capitol si Obelisc, iar pe laturile lungi se gasesc muzeele ce compun Smithsonian, Gradina Botanica, Castelul. In centrul dreptunghiului este iarba si atat. In The Mall ai ce face zile intregi, daca iti propui sa vizitezi pe indelete toate cele amintite.

In rest, zona centrala a Washingtonului este dominata de cladiri administrative, multe dintre ele fara nimic atragator ca arhitectura. Zonele mai periferice sunt elegante, curate si linistite.

N-am apucat sa vad decat Muzeul de Istorie Naturala si cel Aerospatial, si din pacate destul de rapid. Toate aceste muzee au acces liber. Ma gandesc cu invidie la cei care locuiesc acolo si care isi pot duce copiii oricand vor la aceste muzee care concentreaza atat de multa informatie excelent expusa.

The Capitol este o cladire impresionanta, atat prin dimensiuni, cat si prin ceea ce reprezinta. Si aici intrarea este libera, ba chiar ai ghid care iti explica ceea ce vezi. Fata in fata cu Capitolul se afla obeliscul, care este intr-adevar impunator, iar in spatele acestuia Lincoln Memorial.

Daca la New York te simti in inima moderna a Americii, in Washington patrunzi in istorie – acolo unde de cateva sute de ani s-a scris si se scrie istoria, nu numai a SUA, ci a intregii lumi.

Casa Alba – dl. Obama nu era acasa.

Lincoln Memorial (Abraham era acasa). Asta e un loc frumos si impresionant prin marime – un monument inchinat unui om care a schimbat America si cursul istoriei.

Din pacate, Reflecting Pool era in renovare, asa ca locul arata destul de urat. Obeliscul este foarte inalt.

In ziua respectiva se comemorau veteranii.

Capitolul este probabil cel mai important simbol al Americii.

Aceasta sala centrala, unde se afla statuile celor mai importanti presedinti ai Americii are o acustica deosebita. Daca vorbesti normal intr-o parte a salii (care este foarte mare), poti fi auzit in cealata fara probleme.




Acest articol a fost vizualizat de 1.775 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.