Muzeul aerospatial din Washington

mart. 04, 2012 | 0 comments | aerospatial, muzeu, smithsonian, washington

Poate va amintiti filmul “O noapte la muzeu” partea a 2-a, cand Ben Stiller ajunge la un moment dat intr-un muzeu plin de avioane, de la cele mai primitive, pana la unele foarte moderne. Era vorba de Smithsonian National Air and Space Muzeum din Washington, unul dintre cele mai interesante muzee pe care le-am vazut.

Da, noua baietilor, ne plac avioanele si navele spatiale, n-avem ce face! Cand ajungi intr-un astfel de muzeu ai impresia ca ai intrat in cel mai mare magazin de jucarii pentru baieti. Eu unul n-as mai fi iesit de acolo cateva zile, insa timpul era foarte limitat si mai aveam de vazut o multime de alte lucruri.

De la avionul fratilor Wright si pana la sateliti si module selenare, aici gasesti condensata toata istoria aeronoautica a lumii. Te plimbi printre avioane din toate timpurile, poti sa urci la bordul unui transatlantic si a unei rachete, vezi cum traiesc astronautii pe o statie orbitala si asisti din cabina de comanda la aterizarea avioanelor pe un portavion. Fiecare epoca este generos explicata si exemplificata – costume de piloti militari, dar si din aviata civila, armament, aparatura… un adevarat loc de joaca pentru baieti.

L-am parcurs de la un capat la altul incercat de aceeasi frustrare ca n-am timp sa il savurez pe indelete. Sper sa ma mai intorc vreodata si sa am suficient timp sa citesc macar o parte dintre informatiile de acolo.




Acest articol a fost vizualizat de 1.708 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.