Da jos burta! 2011 – we have a winner!

iul. 05, 2011 | 0 comments | Men's Health, da jos burta

Alexandru Peaha este castigatorul editiei nr 6 a concursului organizat de Men’s Health.

El s-a detasat mult de grup, scazand in mod spectaculos aproape 17 kg, ceea ce l-a facut sa treaca de la obezitate de gradul 2 la obezitate de gradul 1. Locul doi a fost ocupat de Stefan Macarie, cu o scadere in greutate de 11 kg, iar ocupantul locului trei este Paraschiv Lucian, care a slabit aproape 5 kg.

Castigatorul a primit apa minerala Bilbor pentru tot anul si a plecat acasa cu o bicicleta, casca, ochelari, hanorac si ceas, toate oferide de Merida.World Class Romania a oferit un abonament la sala pentru un an, iar ocupantilor locului doi si trei cate un abonament pe sase luni.

Editia din acest an a concursului Da jos Burta! a fost organizata cu sprijinul Bilbor, World Class, Medlife, Merida, Centrul de nutritie Superfit si ASICS Romania.

Iata ce spune dupa concurs, Alexandru:

“Ma numesc Alexandru Peaha si am 27 de ani, impliniti in luna februarie. Sunt un varsator pasionat de tot ce inseamna aventura, calatorii si experiente care cresc adrenalina. Am facut parasutism in tinerete, adica la 21 de ani. In prezent, colaborez cu o casa de productie reclame si filme, departamentul casting. Locuiesc in Bucuresti. Nu sunt deocamdata casatorit si nici nu am in plan acest lucru. M-am inscris la concursul “Da jos burta!” alarmat de greutatea pe care cantarul meu o afisa in ultima perioada (119-120 kg).

Nu am fost niciodata foarte preocupat de alimentatia sanatoasa, dar nici nu am avut vicii (fumat, alcool, cafea, etc.) care sa ma ingrijoreze in mod deosebit. Insa mesele luate in graba, de cele mai multe ori seara si constand in semipreparate, si-au spus cuvantul. De asemenea, jobul meu presupune lucrul la computer si de aici pana la sedentarism nu a fost decat un pas. Am renuntat sa mai fac sport si chiar miscare. Din fericire, norocul meu se numeste VOINTA.

Daca imi propun ceva, am toate resursele sa reusesc. M-am implicat 100% in acest concurs si mi-am dedicat ultima luna din viata acestui program. Ce este absolut imbucurator este faptul ca am descoperit cum sa ma hranesc pentru a fi sanatos si mi-am schimbat complet stilul de viata din punct de vedere alimentar. Sfaturile obtinute de la nutritionistul Serban Damian au fost completate de studiu individual si de foarte multa activitate fizica coordonata de antrenorii implicati in program. Am fost extrem de motivat pentru a reveni la greutatea optima (75-80 kg) deoarece kilogramele in plus incepusera sa imi creeze probleme.

Nutritionistul mi-a oferit informatii despre alimente si despre felul in care este recomandat sa le asociez astfel incat sa isi pastreze valorile nutritive si sa pot beneficia de efectele lor pozitive asupra organismului. Am invatat ca pot sa mananc sanatos alegand dintr-o gama larga de produse, fara restrictii semnificative, ci doar unele de bun-simt. In privinta activitatii fizice, exercitiile oferite de antrenorii Andreea Pavel si Alexandru Marcu mi-au oferit sansa de a face sport in mod eficient pentru organismul meu si am descoperit ca nu orice efort fizic este benefic.

In ultimul an m-am ingrasat foarte mult si simteam pur si simplu cum pierd controlul acestor kilograme suplimentare. Viata sociala a avut de suferit deoarece nu mai aveam energie si dispozitie sa ies din casa. Am fost obligat sa-mi reinnoiesc garderoba pentru ca nimic din ce aveam nu mi se mai potrivea. Daca urcam cateva scari deja respiram mai greu. Mai mult de 5 minute nu puteam alerga iar acum am ajuns sa alerg in fiecare dimineata cel putin o ora.  Pe viitor voi continua sa merg la sala cat pot de des, iar alergatul sa faca parte din programul de zi cu zi. Imi doresc sa ajung la 75-80 kg pana la sfarsitul anului si sa ma mentin asa.  Sfatul meu pentru cei care vor sa scape de greutata in plus este sa se gandeasca foarte bine la ce inseamna sanatatea lor. Trebuie intai de toate sa inteleaga de ce trebuie sa ai un regim alimentar sanatos, nu doar pentru a mentine sau a da jos cateva kg , ci pentru o viata mult mai activa si mai sanatoasa.”

10 Like



Acest articol a fost vizualizat de 1.009 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.