Stockholm, un oras cuminte

iun. 23, 2010 | 0 comments | stockholm

Cu ceva timp inainte de a pleca la Stockholm am realizat ca nu stiu mai nimic despre acest oras nordic. De exemplu, despre Roma, Paris, New York avem cu toti niste repere in mine, de prin filme, poze, carti.

Mi-am cumparat un mic ghid de calatorie de la editura Aquila (singurul de pe piata) si l-am citit pe fuga inainte de a pleca, insa am constatat ca n-am inteles nimic. O multime de nume greu de pronuntat, tot felul de insule…

Stockholm-ul este un oras pe care trebuie sa il descoperi. Am avut placerea sa stam cateva zile intr-un oras frumos, calm, cuminte, curat, linistit si foarte scump. Nu este un oras impunator, desi e foarte mare. Se intinde pe o multime de insule, e plin de istorie si de oameni amabili.

Cu siguranta ai ce vedea si pe unde te plimba. Gamla Stan este zona istorica centrala, foarte bine conservata, cu stradute mici, magazine pitoresti pline cu suveniruri, restaurante si berarii (6-7 euro o bere…). Evident, totul este inconjurat de mare, iar istoria lor este strans legata de vecinatatea cu apa.

Am reusit sa vedem cam tot ce era important de vazut, cel putin din exterior. Eu am vazut si cei 42 de kilometri din alergare. N-am reusit sa intram decat la Muzeul Vasa, despre care o sa povestesc altadata.

Foarte interesant si derutant – la ora 8-9 seara era lumina afara cum e la noi pe la 3-4 dupa-amiaza, iar noaptea nu se facea intuneric complet. Ne simteam obositi, dar parca ceva nu era in regula vazand atata lumina afara.

Cred ca mi-ar placea sa locuiesc acolo, insa toate sunt atat de scumpe, incat iti cam taie cheful (probabil totusi ca suedezii castiga bine si in plus stiu de unde sa cumpere, nu ca turistii).

stock11

stock1

stock2

stock3

stock4

stock5

stock6

stock7

stock8

stock9

stock10

Am prins putin din parada de ziua nationala.

stock13

stock12




Acest articol a fost vizualizat de 1.208 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.