Revista "Alerg"

mai 30, 2010 | 1 comment | revista alerg

Ma bucur sa anunt ca in Romania a fost lansata prima revista dedicata integral alergarii. Se numeste “Alerg”.

Omul care a avut curajul ca pe vremuri de criza, in conditiile in care multe reviste si-au dat duhul, sa duca la bun sfarsit un proiect ambtios se numeste Marian Chiriac si este, bineinteles, alergator. A participat la unele dintre cele mai dificile maratoane din lume, alergand pe Everest si in Sahara, plus la alte multe curse “de rutina”. Este unul dintre membrii fondatori ai Ro Club Maraton si unul dintre jurnalistii care scriu pe hotnews.ro. Ma bucur ca se afla printre prietenii mei.

alerg-227x300Revista Alerg se doreste a fi un ghid pentru cei pasionati de alergare. Este plina de informatii utile, poze frumoase si articole interesante.

In acest prim numar puteti citi un interviu cu campioana noastra olimpica la maraton, Constantina Dita Tomescu, care marturiseste ca pentru ea de fiecare data cand alearga un maraton este ca si cum si-ar trai viata de la inceput.

Intr-un alt articol, Marian povesteste aventura lui la maratonul Everest, unde a alergat 7 ore si 39 de minute, in conditii de presiune redusa si diferenta de nivel (cumulata) de 5000 metri. Un alt maratonist, Paul Dicu, povesteste aventura lui la maratonul Sahara.

Urmeaza un ghid pentru incepatori, cu sfaturi despre echipament, tehnica de alergare, program de antreament. Articolul este ilustrat cu poze in care apar colegii nostri de club, Sergiu si Claudia.

Grizon, cel mai hatru dintre alergatori, ne spune cu umor ce a invatat el de la alergare.

Subsemnatul va da cateva idei despre ce ar trebui sa mancati pe parcursul unei zile, daca sunteti alergatori. In continuare un articol despre paste, aliment cu semnificatie aparte pentru maratonisti.

Inca un articol scris de subsemnatul, despre tratamentul micilor traumatisme.

Urmatorul articol este despre Ecomarathon, concursul care a avut loc pe 1 mai la Moieciu de Sus.

Colegul Daniel Lixandru face un rezumat al actiunii noastre de la Roma. Grizon revine cu o povestire despre primii lui tenisi, iar pe ultima pagina, onorabilul nostru vicepresedinte, Victor, omul care se urca pe podium la toate concursurile din Romania (si nu numai) ne destainuie cateva dintre secretele lui.

Per total, revista este foarte ok. Am fost foarte fericit ca Marian a scris ca este si un proiect al Ro Club Maraton, desi practic el a dus tot greul.

Ii doresc sa aiba succes cu revista, care o sa apara semestrial deocamdata. Costa 8 lei si poate fi comandata pe adresa de mail a lui Marian (o gasiti pe blogul lui).




Acest articol a fost vizualizat de 968 ori.

Related Posts

Comments (1)

  1. cristian ungureanu
    mai 31, 2010

    MULT SUCCES ALERG !

    cristi.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.