Vom alerga pentru imaginea Romaniei

mart. 06, 2010 | 0 comments |

Pe 21 martie voi alerga la Roma. Dar nu singur, ci inca impreuna cu alti (cel putin) 25 de romani, colegi de club.

Ne-am propus sa facem mai mult decat sa alergam – vrem sa ne aducem aportul, atat cat se poate, la imbunatatirea imaginii Romaniei.

Acesta este comunicatul nostru de presa:

“Daniel  este consultant pe probleme de dezvoltare personala si organizationala. Mariana este economista, Gabriel e specialist in IT iar Ilie este fost ofiter… Au profesii diferite, sunt de virste diferite insa, in ciuda diferentelor,  cei patru au o mare pasiune in comun: alergarile pe distante lungi.

Ei sunt membrii unui grup de alergatori care, pe 21 martie, si-au propus nu doar sa termine un maraton, cursa celor 42 de kilometri, ci sa si contribuie la promovarea unei imagini mai corecte a Romaniei in Italia.

“Desigur, sportul este mereu un bun ambasador al unei tari. Cand aude de Romania, un strain se gandeste in primul rand la Nadia, la gimnastica, la Gica Hagi sau la Ilie Nastase. Trebuie stiut insa ca Romania are si o campioana olimpica la maraton, pe Constantina Dita Tomescu. Plecand de aici ne-am gandit ca ar fi bine de aratat ca la noi in tara sunt tot mai multi alergatori pasionati de maraton si ca, nu in ultimul rand, suntem interesati de promovarea unei imagini pozitive a Romaniei”, spune Daniel Lixandru, leaderul grupului de 25 de alergatori romani ce urmeaza sa participe la maratonul de la Roma.

Alergatorii, membri ai Ro Club Maraton, vor participa la Roma purtand un tricou pe care va fi scris, cat mai vizibil: Romania – Italia. In plus, acelasi tricou va fi purtat de alergatori italieni din Roma. Se vor forma astfel echipe de cate doi alergatori, un roman si un italian, care vor alerga impreuna.

“Vrem sa fim cit mai vizibili. Suntem cel mai numeros grup de participanti romani la o cursa internationala de masa, din istoria sportului romanesc. Si vrem sa aratam italienilor ca romanii sunt altfel decat se crede in majoritate, adica oameni normali, interesati de sport, de calatorii, prietenosi. Ca sa zic asa, sa le reamintim ca toti apartinem gintei latine”, a mai spus Daniel Lixandru.

Cursele de maraton sunt extrem de populare in vestul Europei, la acestea participand adesea zeci de mii de alergatori. Ele sunt folosite de primariile oraselor respective pentru atragerea de turisti, promovarea specificului local si a miscarii in randul maselor largi.

Ro Club Maraton este cel mai important club de alergare din Romania, deschis tuturor pasionatilor de miscare.”

Am aparut si aici. Si ne veti vedea si prin alte medii, inclusiv la tv.




Acest articol a fost vizualizat de 798 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.