Dieta mediteraneana si sanatatea creierului

feb. 09, 2010 | 0 comments | Alzheimer, dieta, mediteraneana

La intalnirea anuala a Academiei Americane de Neurologie ce a avut loc in luna aprilie la Toronto a fost prezentat un studiu ale carui concluzii sunt in favoarea adoptarii unei diete in stil mediteranean, deoarece s-a constatat ca aceasta reduce riscul aparitie accidentelor vasculare cerebrale, in urma carora mici portiuni de creier sunt afectate, conducand la probleme cognitive si de memorie.

Dieta mediteraneana presupune un consum preponderent de legume, fructe, cereale, peste si ulei de masline, bogat in acizi grasi mononesaturati; acest tip de dieta se caracterizeaza prin aport redus de acizi grasi saturati, produse lactate, carne rosie si de pui; se accepta un consum moderat de alcool.

Au fost inclusi in studiu peste 700 de new-yorkezi, care au fost impartiti in functie de dieta. Dupa 6 ani, creierul acestora a fost scanat prin rezonanta magnetica. S-a constatat faptul ca cei care au urmat principiile dietei mediteraneene au avut 36% mai puţin leziuni cerebrale, iar cei care au urmat o dieta cat de cat apropiata de cea clasica mediteraneana au inregistrat cu 21% mai putine leziuni.

Acest studiu vine in completarea altor studii mai vechi care au aratat ca aceasta abordare alimentara reduce riscul instalarii bolii Alzheimer si prelungeste durata supravieturii la persoanele care sufera de aceasta boala. Aceasta asociere ar putea fi partial explicata de catre numarul mai redus de leziuni cerebrale (infarcte) la cei care au adoptat dieta mediteraneana.

Citeste mai multe despre dieta mediteraneana AICI.


Acest articol a fost vizualizat de 184 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.