GQ, la primul numar

dec. 16, 2008 | 6 comments |

A aparut GQ in Romania.

Gentleman-ul redactor sef este Dragos Placinta, ex-redactor sef adjunct la MH. Am regretat plecarea lui de la MH, pentru ca in cei 3 ani cat am lucrat impreuna am construit o relatie foarte buna, insa ma bucur pentru acest pas important in cariera lui.

GQ, editia romaneasca, este o revista groasa. Cam asta e prima impresie cand pui mana pe ea. Dupa ce am rasfoit-o, am ramas impresionat de calitatea ei. “Lucratura” este aproape impecabila (poate si pentru ca este pastorita de catre Cata – prietenii stiu de ce). In plus e si interesanta. De apreciat faptul ca inca de la primul numar, revista contine o multime de materiale originale.

Concurenta pentru MH? N-as zice ca mai mult decat alte reviste “pentru barbati”. MH-ul are locul lui bine definit si nu cred ca vor exista cititori de MH care sa renunte la noi pentru GQ (sau invers), chiar daca GQ se lauda printr-o bulina plasata pe coperta ca cica e “Singura revista pentru barbati”… sa nu exageram mai baieti!

Sunt curios cum o sa prinda GQ-ul. Daca in cazul MH-ului mai existau voci care sa se planga de faptul ca produsele (haine in general) sunt prea scumpe, inaccesibile omului “obisnuit”, atunci stati sa vedeti la ce se face reclama in GQ – ceasuri de mii de euro, haine de mii de lei… pe care probabil ca si le permit doar cei din lista lor cu cei 50 de romani puternici si influenti. Sigur, ne putem uita la ele ca la muzeu si lua din revista ce ne sta la indemana – cateva editoriale foarte bune, sfaturi de stil, poze cu modelele de la Victoria’s Secret.

Personal, prefer genul MH. Nu numai pentru ca lucrez acolo, ci pentru ca ma defineste mai bine – mai sport, mai dinamic, mai preocupat de sanatate, stil de viata, relatii normale. Dar asa cum spuneam, “stilurile” MH si GQ nu se exclud, ci mai curand se completeaza.
Acest articol a fost vizualizat de 1.250 ori.

Related Posts

Comments (6)

 1. Valentin
  decembrie 22, 2008

  S-a lansat si editia romaneasca a revistei de lifestyle masculin Max. Adresata in special barbatilor de 30 de ani, revista isi propune sa se diferentieze prin tematica si stilul diferit, care inlocuiesc clasicele subiecte despre masini si femei, a declarat Vlad Ioan Tausance, redactor-sef. Max se concentreaza pe reflectarea trendurilor nationale si interna­tionale din domenii diverse, de la fashion la social, de la ecologie la design. “Editia roma­neasca promoveaza un jurnalism de 360 de grade. Nu ne este frica sa avem opinii, daca le argumentam; admiram jurnalismul narativ, dar nu abuzam de el; nu refuzam nici infotainment-ul, nici traditia reportajului”, spune Tausance.

 2. done8989
  decembrie 23, 2008

  cine e tipa din poza de la pagina 113 ?

 3. Serban Damian
  decembrie 23, 2008

  Secretara mea 🙂

 4. done8989
  decembrie 24, 2008

  ai vrea tu 😀

 5. zapacita
  ianuarie 22, 2009

  Vad ca ai omis total un alt competitor serios: esquire- 🙂

  De ce?

 6. Serban Damian
  ianuarie 22, 2009

  Intentia mea a fost sa semnalez aparitia pe piata a revistei GQ. Nu m-am gandit la “competitori”.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.