Nutritia actuala si dilemele ei

dec. 13, 2008 | 2 comments |

Asa s-a intitulat simpozionul ajuns la editia X-a, organizat de catre Fundatia pentru Alimentatie Sanatoasa, o organizatie despre care eu am aflat recent, dar care exista din 1999. Aceasta fundatie este condusa de catre o somitate a diabetologiei romanesti, Prof.Dr Dan Cheta, iar printre membrii FPAS se regasesc foarte multi specialisti cu renume.

Manifestarea stiintifica a fost interesanta. Cateva dintre lucrari au fost chiar deosebite (altele mai comune, insa oricum muncite).

Pentru mine a fost o placere sa descopar ca exista o comunitate reala de specialisti implicati in nutritie – de fapt adevaratii nutritionisti despre care ar trebui sa se auda mai des in media, in locul “consultantilor”, andronachilor, herbalaifilor si altor specimene de genul acesta…

In masura timpului, o sa revin cu cateva comentarii pe marginea unora dintre prezentari, care merita sa fie popularizate (din pacate acest lucru nu se intampla, ci raman niste “simple” lucrari stiintifice, prezentate la un simpozion… si uite de aici si perceptia ca in Ro nu exista specialisti, nu exista cercetare, ci doar impostori care se dau nutritionisti…).




Acest articol a fost vizualizat de 956 ori.

Related Posts

Comments (2)

  1. Victor Toma
    decembrie 14, 2008

    Slideul cu Eating Behavior ma duce cu gandul la o prezentare super interesanta. Ai vreo idee daca este “proprietary material” sau a fost facuta publica aceasta prezentare ?

  2. Serban Damian
    decembrie 14, 2008

    A fost facuta publica in cadrul simpozionului.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.