Impresii pozitive

sept. 11, 2008 | 1 comment |

Pe 12 octombrie va avea loc Maratonul International al Romaniei. De data asta e sigur. Doar gaura neagra de la experimentul CERN ar putea sa mai opreasca intrarea Bucurestiului in randul capitalelor care se bucura de un maraton international 🙂

Dupa esecul de anul trecut, cand maratonul a fost anuntat si apoi a disparut in ceata, iata ca anul acesta sansele sunt 99,99% sa se intample “miracolul”. Ieri am fost la conferinta de presa pentru lansarea evenimentului, impreuna cu colegul si prietenul Marian Chiriac, si (desi nu ma asteptam) m-am intors cu impresii pozitive si cu certitudinea ca anul acesta vom alerga in centrul Bucurestiului la cea mai importanta cursa de anduranta.

Sufletul acestui maraton este Valeria Racila von Groningen, o mare campiona la canotaj, care ulterior a devenit pasionata de maraton si a alergat in 20 de curse. Sotul ei, Steven van Groningen este de asemenea un impatimit al alergarii si al triatlonului, participand la mai multe Ironman-uri. La lansarea evenimentului au mai participat Octavian Bellu (ANS) si reprezentanti ai IAAF, Primaria Capitalei, Toyota, Saatchi&Saatchi.

“Formula” este urmatoarea: d-na Racila a venit cu ideea, ANS si FRA au sustinut si consiliat (probabil vor sustine si financiar), IAAF si AIMS vor aproba si omologa traseul si organizarea, Saatchi&Saatchi se ocupa de organizare (pacat de campania publicitara care e atat de nepotrivita), iar banii vin de la Toyota (gold sponsor), Raiffaisen (silver sponsor) si altii mai mici. Ma bucur ca Men’s Health este unul dintre partenerii media.

In noaptea de dinaintea conferintei de presa, d-na Racila impreuna cu reprezentantul IAAF au masurat traseul prin Bucuresti – vor fi 4 bucle prin centru, vizand toate locurile importante din capitala. O idee excelenta. Dupa parerea mea traseul este frumos si bine gasit. In general nu imi plac maratoanele cu bucle, insa in Bucuresti ar fi fost foarte greu sa se faca un circuit unic. Plus ca nu poti sa deranjezi tot orasul pentru un concurs care va aduna (cu bunavointa) vreo 500 de oameni la toate probele. Intrebata la conferinta de presa, d-na Racila a spus ca mizeaza pe vreo 600 de participanti, dar n-am inteles daca se referea la proba de maraton sau la toate. Nu cred ca sunt sanse sa se stranga nici 200 de oameni la maraton, iar 600 pare SF pentru anul 2008 in Ro.

 M-a frapat suma declarata de reprezentanta Saatchi&Saatchi, alocata acestui maraton – peste jumatate de milion de euro. Pai la banii astia e cazul sa iasa ceva foarte frumos! Eu le tin pumnii.

Din pacate, Constantina Dita-Tomescu nu va putea veni la acest maraton, pentru ca va alerga la Chicago in aceeasi perioada, concurs pe care l-a castigat de 2 ori pana acum. Ar fi fost o mare onoare pentru MIR si un sentiment extraordinar sa luam startul alaturi de ea. Ca veni vorba de asta… nu m-as putea tine dupa ea nici macar jumatate de kilometru, si asta cu mari eforturi, dupa care ar trebui sa ma opresc

La finalul acestei conferinte de presa am discutat cu d-na Racila despre un posibil parteneriat intre Ro Club Maraton si MIR. Sper ca acesta se va concretiza cat de curand si toti cei interesati de clubul nostru vor putea participa la maraton gratis sau cu o reducere semnificativa. Voi anunta toate cele necesare imediat ce am ceva concret.




Acest articol a fost vizualizat de 976 ori.

Related Posts

Comments (1)

  1. solomongaby
    septembrie 11, 2008

    ma bucur sa aud lucruri bune despre MIR, si sper ca va fi un maraton super, oricum pentru mine va fi frumos fiind primul 😀

    ne vedem la start

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.