Men's Health, iulie 2008

iul. 01, 2008 | 0 comments | Men's Health, doping, gh, iulie, muay thai

A aparut numarul pe iulie din Men’s Health, revista la care muncesc cu drag si spor si pe pe care v-o recomand cu multa caldura. Este una dintre putinele reviste in care ai ce citi.

Cu ce ne delectam in aceasta luna?

In editorial, Razvan isi aminteste despre sentimentul minunat pe care il aveam atunci cand intram in vacanta de vara si stiam ca ne asteapta 3 luni de libertate, distractie, aventuri. Am cam uitat acest sentiment, insa voi avea sansa sa il retraiesc prin copiii mei, asa cum isi propune si redactorul-sef MH.

La pagina cu experti apare (in sfarsit) si Mihai Dragomir… un apropiat al MH, care isi merita locul aici.

Urmeaza clasicele pagini cu intrebari si raspunsuri, apoi paginile de beneficii cu mici articolase foarte interesante, toate fiind de fapt sinteza unor studii stiintifice (echipa americana sa traiasca – ei au accesul la ele si forta sa faca aceste sinteze). In paginile de nutritie ni se propune o reteta interesanta – porc la gratar cu piersici si sunt analizate pe scurt cateva dintre dietele “celebre”. La “Tactici” inveti cum sa iti faci un bagaj cat mai economic, ca spatiu – foarte util.

“Pe roate” vine cu un articol extrem de util, despre Casco. Era bine sa il fi citit si eu prin mai cand mi-am refacut Casco si nu mi-a picat deloc bine cand am aflat despre “franciza de eveniment” – care va sa zica, daca imi zgarie unu’ masina si ma duc sa plang la usa la Casco, mai intai trebuie sa decartez 100 euro si apoi mi-o repara. Chiar l-am intrebat pe broker – daca valoarea reparatiei este mai mica decat 100 euro… cica, mai bine mi-o fac pe cont propriu… hmm. De exemplu, de curand niste nenorociti mi-au furat capacele de la oglinzile laterale, care costa 100 lei bucata. Va trebui sa ii scot din buzunar, chit ca am platit la Casco de m-am plictisit. Asadar citeste acest articol si alege bine asiguratorul.

Ajungem si la articolul final pentru “Da jos burta!” – poze de “familie”, poze before si after, cuvinte frumoase de la concurenti, multumiri, pupaturi, premii, amintiri frumoase etc – totul real, nimic trucat. Iar rezultatele au fost obtinute prin cai absolut naturale, aratand ca se poate asa. O sa revin cu detalii despre concurs.

“Adio libertate!” – despre “trauma” mutatului impreuna 🙂 Toti am trecut prin asta, sau urmeaza sa treceti. E un test important pentru viitorul cuplu si ar fi bine sa se intample inainte de casatorie.

Cover story-ul (scris de mine) vi-l prezinta pe Cristian Istrate, un tip foarte misto din toate punctele de vedere. M-a captivat povestea lui si filozofia de viata. Se apropie de a mea – asa cum eu am vrut sa particip la maraton, indiferent de rezultat, doar ca experienta de viata, tot asa el si-a dorit sa lupte intr-un ring adevarat de Muay Thai, in Thailanda, avand ca adversar un luptator autentic. Si a facut-o. N-a reusit sa il bata, ba chiar si-a luat niste coate in cap, dar mandria ca a fost acolo nu i-o poate lua nimeni. In clipul de mai jos este chiar meciul despre care am scris in articol.

In paginile de moda l-am intalnit pe amicul Robert Cazan, care a mai pozat pentru MH si cu alte ocazii.

In paginile de sex invatam ca limba poate avea si alte roluri decat in fonatie si digestie… de ce sa ne dam dupa deget… in viata trebuie sa stii si chestii d-astea.

Dar mai important decat atat este sa “Fii prietenul copilului tau!” – un articol de Irina Petrea, aka “Supernanny”. M-a interesat in mod particular sectiunea “2-4 ani”. Este un articol foarte bun si as vrea sa citesc mai des asa ceva in MH, pentru ca barbatul MH despre care tot cantam noi este procupat de aceste aspecte, atunci cand vine vremea lor (evident ca toti pustii de 17-18 ani au sarit peste aceste pagini si nici nu ii acuz… e firesc… ei au fost interesati de articolul de mai devreme si probabil ca si de articolele mele de fitness).

Sarim peste retete ca sunt la regim si nu vreau sa sufar si ajungem direct la articolul lui Doru Iftime “Cina cu Frankenstein”, despre alimente modificate genetic. Recomand a se pune accentul pe subcapitolul despre somatropina (GH), pentru ca va avea legatura cu un alt articol, mai spre final (tot cu niste Frankensteini, dar mai mioritici).

Eu va propun sa faceti muschi cu ajutorul unui sac (articolul este preluat din editia americana). De ce? pentru ca spre deosebire de fiare, sacul isi schimba forma si e mai greu de manipulat. Urmeaza un articol din zona mea, adica a alergarii – intervalele te ajuta sa iti maresti viteza. Ceea ce imi doresc si mie. In finalul zonei de fitness, un articol despre greseli la sala – niciodata nu e prea tarziu sa fie spuse aceste lucruri (si repetate).

“Tempereaza-ti temperamentul” este un articol foarte interesant despre nervozitatea asta isteroida care ne loveste pe toti la un moment dat. Cica se numeste “tulburare exploziva intermitenta”. Adica esti la volan, in trafic si pentru orice nimic injuri de toti sfintii, arati degete si iti vine sa te dai jos cu levierul. Ni se intampla celor mai multi dintre noi… Si apoi te intrebi – ce naiba a fost cu mine? Articol foarte bun.

Interesant si articolul despre accidente – pentru un ne-expert ca mine in ale masinilor, e bine sa mi se explice in limbaj simplu anumite chestiuni pe care ar trebui sa le stiu, dar n-am avut niciodata rabdare sa mi se insusesc singur.

In final, un cantaret ajuns la obezitate morbida (dupa ochiul meu…) face un “Pariu cu virsta” (articol nesemnat, cu care nu am nicio legatura… in caz ca se intreaba cineva). Ii doresc artistului sa ajunga din nou un om normal. Calea pe care a pornit este discutabila. Sport – da, ok. Regim – da, ok. Terapie antiaging cu GH (hormon de crestere) – hmmm… Un subiect sensibil. In toate tarile civilizate (amintesc doar SUA si Australia) administrarea de GH ca terapie antiaging este ilegala si interzisa prin lege. Ok, exista “black market” de unde poti cumpara orice, dar nu poti fi clinica medicala si sa faci terapie antiaging cu GH. Ete ca la noi se poate… Ba mai mult, toata media din Ro a muscat momeala si a prezentat fenomenul in cele mai pastelate culori. Si e doar 10000 de euro un tratament complet… Stallone a promovat aceasta terapie doar pentru ca a fost prins la vama in Australia cu fiole de GH si era sa faca si pirnaie. El cica e folosea pentru ca i-au fost prescrise de medic pentru nu stiu ce afectiune. LOL. Exista cateva indicatii medicale clare pentru administrare de GH, printre care si deficienta de Gh la adult, insa aceasta nu trebuie confundata cu reducerea fiziologica a nivelului de Gh odata cu inaintarea in varsta. De altfel, efectul de “intinerire” al hormonului de crestere este contestat de multi specialisti si studii, iar potentialul efectelor secundare il plaseaza in zona “jucariilor periculoase”, la care ar trebui sa aiba acces doar specialisti adevarati, nu oricine urmareste sa isi faca o mare afacere, bazata pe lipsa de informare a oamenilor.

Revenind la lucruri mai frumoase, te las sa citesti si ultima pagina din MH, ca sa stii care sunt “Cele 15 noi reguli ale verii”.

Men’s Health are un fan care nu se incadreaza in taget-ul clasic: Dora, 3 ani si 9 luni 🙂

Poza nu e “aranjata” – chiar am surprins-o cand studia cu interes pozele din revista 🙂

 

 

 

 

 

 




Acest articol a fost vizualizat de 1.197 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.