Ramasite de dinozaur

apr. 08, 2008 | 2 comments |

In ziua de azi, daca te apuci sa zici ceva de rau despre X sau Y, persoane importante din politica, s-ar putea sa nu te bage nimeni in seama. Ceea ce e rau si bine in acelasi timp. Insa daca o sa zici ceva rau despre “fanii” lui Ceausescu, adevarati dinozauri inca in viata, in mod sigur se va gasi cineva sa sara in sus si sa te acuze de diverse chestii care nu au nicio legatura cu realitatea, ci doar cu frustrarile lor interioare de natura “comunisto-securistica”.
Foarte interesant!

Pe naiba… In ziua de azi cui ii mai pasa?

You’re history!




Acest articol a fost vizualizat de 1.108 ori.

Related Posts

Comments (2)

  1. Vio-53
    aprilie 09, 2008

    Reportaj pe TV5 anul trecut.
    Schimb de fermiere (in vizita) intre Olanda si Nigeria.
    Fermiera nigeriana vede in Olanda o super-ferma de vaci, mulgatoare electrice, dozatoare la fiecare vaca (vreo suta), vaci plimbate cu benzi-transportoare, etc. Superproductie de lapte. Totul gestionat pe computer de o familie olandeza (fermieru, fermiera si doi adolescenti) cu tractoare, jeep-uri, cisterne de inox. Munca 16 ore/zi. Apoi masa de seara, putin TV si somn. Si tot asa. Anual, concediu (da scurt, ca vaca nu sta zece zile nemancata).
    Femiera olandeza musafir in Nigeria. Tot satu are vreo 80 de vaci slabanoage. Colibe de lut cu o gaura pentru intrare. Dimineata pastorii duc vacile la pascut. La fiecare casa se opresc sa stea de vorba.
    Femeile matura cu crengi pamantul din fata colibei apoi se strang in piata satului la depanusat porumb (sau alta treaba). Cantece si rasete pana seara. Cand vin vacile de la camp. Alte schimburi de glume si rasete. Si tot asa.
    Sfarsit de reportaj.
    Sa presupunem ca o Mare Revolutie Nigeriana transforma Nigeria in Olanda.
    Peste 20 de ani, cand tot nigerianu e ocupat cu afaceri si bani, un grup de negrese batrane si stirbe (care uita infioratoarea mortalitate infantila, analfabetismul, anii de foamete, bolile si totala lipsa de confort) se apuca sa spuna, pe buna dreptate de altfel: ,,Bai ce ne mai distram inainte de MRN. N-am mai ras atata de 20 de ani,,.
    Sunt ele oare ramasite de dinozauri-securisti in viata?
    Vio-53

  2. Serban
    aprilie 09, 2008

    Viorel,

    In primul rand, sa stii ca mesajul meu n-a avut legatura cu tine. Dar daca tot mi-ai raspuns, hai sa o lamurim si pe asta…

    Oamenii au ris, s-au distrat, au iubit, au avut prieteni etc. chiar si in cele mai crunte perioade ale istoriei – razboaie, molimi, cataclisme naturale.
    Batranele nigeriene din poveste ta n-or fi fost ramasite de dinozauri-securisti, dar in mod sigur o sa gasesti cativa nigerieni cu par alb care sa ofteze dupa insoritele zile in care faceau parte din politia politica a vreunui dictator nigerian, care a calcat in picioare drepturile omului, asa cum a facut si amicul Ceausescu. Cu astia am eu o problema. Ce e asa de greu de inteles? Nu ma intereseaza varsta lor si n-am nimic a priori cu oamenii in varsta.

    Stiu ca pe unii ii deranjeaza cand cineva le aduce aminte ce bine o domneau ei pe vremea comunismului, cand ajunsesera mari pe linie de partid si ii scuipau in cap pe cei care reprezentau adevarate valori pentru tara, dar care nu avansasera pentru ca aveau acea doza de decenta care le interzicea pupatul in dos.

    Imi amintesc de un vecin, domnul D, fost “tovaras” de incredere (o mizerie de om), care tot ofta dupa Ceausescu si care de cate ori ma intalnea, imi arunca cate o vorba de bine, ceva de genul “voi, intelectualii care l-ati votat pe Constantinescu” (era periaoda cand Iliescu pierduse alegerile). Intamplarea face ca eu nici macar nu votasem si nici nu aveam nicio treaba cu politica. Totusi omul era atat de otravit pe interior ca dupa ce il pierduse pe Ceausescu, acum il pierdea si pe “dinozaurul” Iliescu, incat se razbuna verbal pe cine putea…

    Ei bine, cu “dinozauri” d-astia am eu ce am… Daca vrea cineva sa ma mai acuze de lipsa de respect, poate sa o faca, pentru ca atunci cand vine vorba de asemenea persoane, nu pot sa am nici cel mai vag respect. Iar frustrarea mea fatza de aceasta problema este ca multi dintre ei vor muri in patul lor, in timp ce alti zeci sau sute de oameni au crapat sau au trait o viata nenoricita din cauza acestora.

    Si cu asta vreau sa inchei subiectul, ca am alte lucruri mai importante de facut.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.