Supernanny

ian. 22, 2008 | 0 comments |

Pe Irina Petrea o stim de la tv, in rolul lui Supernanny – “guvernanta ideala” – care reusea sa puna pe linia de plutire niste catastrofe de copii (cosmarul oricarui parinte).
Pentru cei care cititi MH, probabil ca ati observat ca de ceva timp Irina ne este colega pe probleme psihologice.

“Si tu poti fi Supernanny. Cum sa-ti cresti bine copilul” esta cartea pe care a scris-o Irina si pe care o citesc de zor, mai bine zis o devorez.
O devorez pentru ca este o carte EXCELENTA, pe care o recomand oricui are copii sau isi propune sa aiba candva. Si bineinteles, ii pasa de dezvoltarea si viitorul acestora.
Am mai incercat sa citesc carti despre educatia copiilor si am dat peste tot felul de bazaconii greu de digerat, asa ca n-am pornit cu prea mult entuziasm la citirea cartii lui Supernanny. Insa trebuie sa spun ca m-a incantat – nu numai ca este extrem de utila si bine sistematizata, acoperind toate aspectele cresterii unui copil, insa e scrisa placut, cursiv, cald, fara sa se piarda in teorii stiintifice plictisitoare. Fiecare capitol are o multime de cazuri prezentate, pentru exemplificare.

Este foarte greu sa cresti un copil, mai bine zis sa il cresti asa cum trebuie, incat sa ajunga un adult echilibrat, normal si cu sanse de reusita in societate. In cei 3 ani de cand exista Dora in familia noastra, ne-am lovit de problemele iminente fiecarei etape de dezvoltare si am stat de multe ori sa ma intreb cum ar trebui sa procedez, pentru ca o decizie proasta, o atitudine gresita, un comportament inadecvat poate sa ii influenteze radical personalitatea. Noroc ca sotia mea are, in multe situatii, solutii pe care eu nu le gasesc (instinctul matern + psihologul fin din fiecare femeie isi spun cuvantul)

supernanny.jpg
Siteul Irinei – www.irinapetrea.ro




Acest articol a fost vizualizat de 919 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.