Oameni curajosi

apr. 13, 2007 | 3 comments |

E o treaba cunoscuta ca romanii nu prea se pot lauda cu simt civic… Nu stiu daca asa a fost totdeauna. Pe vremea comunismului, am fost intoxicati in scoala despre cat de curajosi si bravi au fost si sunt romanii. Poate ca doar perioada asta “post-decembrista” ne-a indus un fel de indiferenta si lehamite.

Am citit in ultimul numar din MH povestea lui Sergiu Matei, cameramanul care a filmat acele crime din Tibet. M-a impresionat. Se intampla rar sa constati ca mai exista astfel de oameni. In general, instinctul de conservare este mai puternic decat dorinta de a-i ajuta pe altii, in conditiile in care viata ta ar putea fi pusa in pericol.

Dupa parerea mea, un astfel de om este cel mai aproape de ceea ce incercam sa definim prin cuvintele “spiritul MH”. Pana la urma e atat de putin important sa ai “patratzele” pe abdomen, sa ai un sex appeal cat casa sau sa faci bani pe care ii poti intoarce cu lopata. Daca ai curajul unui gest ca cel facut de Sergiu Matei, esti de un miliard de ori mai barbat decat toti ceilalti, cu caracteristicile pe care le-am amintit. Eu asa cred.




Acest articol a fost vizualizat de 1.250 ori.

Related Posts

Comments (3)

  1. sergiu matei
    mai 03, 2007

    Tzam fain, si Doame Ajuta-tzi!
    Sunt Sergiu Matei si … sper ca sunt mai multzi ca si tine out there!!!!!

  2. Serban
    mai 03, 2007

    Salut

    Ma bucur ca mi-ai citit blogul si sa stii ca cred fiecare cuvant din ce am scris. Te admir!

  3. lisa
    decembrie 09, 2008

    naspa

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.