Gorun Trail 2018

oct. 28, 2018 | 0 comments | Serban Damian, alergare, gorun trail, mercheasa, nutritionist

Trebuie sa recunosc ca pana de curand nu auzisem de Mercheasa si nici de faptul ca acolo se afla un gorun cu varsta de 900 de ani, considerat cel mai batran arbore din Romania. Cand am vazut prima reclama la Gorun Trail am stiut ca trebuie sa ajung acolo. M-a fascinat ideea de a ajunge in apropierea unui copac care are aproape 1 mileniu, asa ca pe 26 octombrie am luat startul impreuna cu alti 150 de alergatori la cursa de 30 km. A existat si o cursa de 10 km, care a adunat in jur de 120 de alergatori.

Startul a fost in localitatea Mercheasa, aflata cam la jumatatea drumului dintre Brasov si Sighisoara. In zona se afla localitatile mai cunoscute Viscri si Rupea. Am avut mare noroc de o vreme superba, cu peste 20 de grade la sfarsit de octombrie, cer senin si soare (spre finalul cursei chiar prea mult soare). Cursa nu este foarte dificila, in sensul ca are doar 600 metri diferenta de nivel, ceea ce nu e foarte mult pe o distanta de 30 km. Exista totusi cateva urcari care dau de furca alergatorilor de plat ca mine, insa nu se compara cu alte curse montane, mult mai solicitante.

Mi-a placut foarte mult acest concurs. Probabil ca a fost importanta si vremea deosebit de frumoasa, pentru ca daca ar fi plouat, nu ar mai fi fost asa placut. Organizarea a fost foarte buna – felicitari si multumiri organizatorilor si voluntarilor de pe traseu!

Cursa are ca puncte de interes acel gorun foarte batran, care intr-adevar merita vazut, dar daca particip la traseul de 30 km poti sa ajungi sa vezi coloanele de bazalt, Lacul de Smarald si vei alerga in interiorul unui crater de vulcan. Si chiar daca nu ar fi existat aceste elemente, tot merita sa alergi pe dealurile imbracate acum in iarba uscata, avand deasupra un cer senin si foarte albastru.

Ce am mai experimentat cu aceasta ocazie este un desert local, numit “lichiu”, care arata ca un soi de blat de pizza (dar facut din coca de cozonac), avand deasupra un amestec de branza si miere. Paradisul carbohidratilor 😀

Iar daca tot am fost in zona, am profitat sa vizitam cetatile de la Viscri si Rupea. Cea de la Rupea este destul de mare si recent refacuta cu fonduri UE, dar si cea de la Viscri merita vazuta, pentru ca pastreaza un aer mai autentic si are o multime de obiecte vechi de sute de ani, folosite in mod obisnuit de catre localnici.

 

 

 




Acest articol a fost vizualizat de 2.958 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.