Interzicerea comercializarii sucurilor cu zahar catre copii sub 16 ani (despre un proiect de lege)

oct. 30, 2016 | 0 comments | digi24, lege, proiect, sucuri, zahar

Am fost solicitat sa imi spun parerea despre un proiect de lege prin care se doreste interzicerea vanzarii bauturilor indulcite catre copii sub 16 ani. Proiectul respectiv il puteti citi aici.

Pentru ca in aceasta stire apare doar o mica parte din ceea ce am spus si din ceea ce as putea spune pe acest subiect, m-am gandit sa scriu cateva cuvinte.

Da, sunt de acord ca EXCESUL de bauturi cu zahar poate avea efecte negative asupra organismului, mai ales in cazul copiilor. Multi dintre pacientii mei supraponderali sunt sau au fost consumatori fideli a unor cantitati suficient de mari din astfel de produse. Totusi argumentatia din acest proiect de lege este mult exagerata si nedocumentata stiintific. Am senzatia ca cine a intocmit documentul a preluat tot felul de informatii alarmiste de pe siteuri obscure. Pacat. Cu putin efort de documentare ar fi putut iesi o treaba mult mai corecta, cu sanse de a fi luata in serios.

Peste toate acestea, ideea de a interzice aceste produse mi se pare complet nepractica si fara niciun viitor. Nu doar ca nu se va aproba niciodata asa ceva, dar chiar daca prin absurd s-ar intampla acest lucru, nu cred ca ar avea efectul scontat. Oricat de periculos ar fi EXCESUL, aceste produse sunt alimente si se vand la liber in toata lumea.

Sunt de acord in schimb cu educatia si informarea. In acest fel ar exista o sansa sa se mai limiteze consumul.




Acest articol a fost vizualizat de 1.072 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.