Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume

oct. 20, 2016 | 0 comments | Avance, Nutritie, Philips, copii, fructe, legume, nutritionist

Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie, se strâmbă, nu se atinge de ele, le alege doar pe cele câteva pe care le acceptă și în general este un război continuu în jurul acestei probleme. La fel se întâmplă și cu fructele, deși aici mai există o șansă pentru că acestea au gust dulce și pot fi asimilate în unele cazuri cu dulciurile. În multe situații părinții obosesc să mai încerce și copilul se obișnuiește cu lipsa acestor alimente, devenind astfel un adult care nu se va atinge de fructe și legume, iar copiii lui vor primi exemplul lui…

Fructele și legumele reprezintă una dintre cele mai importante componente ale alimentației copiilor. Principalul avantaj al unui consum adecvat de fructe și legume este aportul optim de micronutrienți, respectiv minerale și vitamine, care reprezintă doar o fracțiune dintre miile de oligoelemente ce se găsesc în compoziția acestor alimente. Pe lângă aceste avantaje, fructele și legumele reprezintă o sursă bună de apă și fibre. Conținutul în grăsimi este redus, iar valoarea calorică a acestor produse este una modertă, fiind de ordinul a 30-80 kcal/100 grame.

philips-v11

Un consum zilnic adecvat de fructe și legume le dă șansa celor mici să se dezvolte normal, să aibă performanțe fizice și intelectuale bune și îi protejează împotriva diverselor afecțiuni. Există o mulțime de studii în această privință și nimeni nu poate contesta utilitatea lor în alimentația zilnică.

Așa cum spuneam, uneori copiii pot respinge legumele și fructele, iar noi ca părinți nu putem accepta această situație. Ne străduim să găsim soluții diverse pentru a le strecura în meniul lor. Sucurile de fructe și legume reprezintă o astfel de soluție, mai ales dacă sunt făcute corect, ceea ce înseamnă că în produsul final să se regăsească o cât mai mare parte din fruct sau legumă. O metodă utilă este presarea lentă cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Philips Avance, care are avantajul de a păstra până la 90% din cantitatea inițială de fruct și legumă, ceea ce înseamnă că sucul final nu este doar un simplu suc, ci conține o bună parte din fibrele alimentului, ca să nu mai vorbim de vitamine și minerale. Fructele și legumele proaspete sunt excelente surse de fibre alimentare, compuși absolut necesari pentru menținerea stării de sănătate a tubului digestiv. Se evită astfel constipația, iar pe termen lung acestea sunt factori de protecție împotriva bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat tip 2 și a anumitor forme de cancer.

philips-v12

Fructele și legumele administrate în cantități optime reprezintă și o metodă de protecție împotriva excesului ponderal. O tot mai mare parte dintre copiii zilelor noastre sunt supraponderali și obezi, în special pentru că se face abuz de alimente cu concentrație calorică mare, provenind din zaharuri și grăsimi (dulciuri, înghețată, patiserie). Înlocuind aceste alimente cu fructe și mai ales cu legume, putem reduce din valoarea calorică totală a meniului zilnic, reducând concomitent și aportul de grăsimi (mai ales a celor saturate). Fructele, pentru că au gust dulce, pot fi integrate sub formă de gustări între mese, iar legumele proaspete, preparate ca salate pot fi garnituri perfecte pentru prânz și cină.

Nu în ultimul rând, un consum adecvat de fructe și legume contribuie la dezvoltarea creierului și a funcțiilor intelectuale. Studii recente arată că acei copii care consumă suficiente fructe și legume au o capacitate mai mare de concentrare la școală și obțin note mai mari la teste, iar pe termen lung au rezultate mai bune.

Pentru copilul tău, dar și pentru tine îți propun o rețetă simplă, pe care să o pregătești cu ajutorului storcătorului prin presare la rece Philips Avance HR1896. Spală, curăță și feliază 150 măr, 100 g pepene galben, 30 g afine, 30 g zmeură, 50 g papaya, apoi introdu-le pe rând în storcător. Vei obține un suc dens, cu o culoare plăcută și o aromă și un gust de neegalat. Sucul tău va avea aceste valori nutriționale: 155 kcal, 40 g carbohidrați, 2 g proteine, 0,5 g grăsime, 315 g apă, 7,5 g fibre, 65 mg vitamina C, 1200 UI vitamina A

Va invit sa urmariti si un video pe aceasta tema:




Acest articol a fost vizualizat de 2.361 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.