Tot ce trebuie sa stii despre sucuri si smoothieuri din fructe si legume

oct. 18, 2016 | 0 comments | Philips, Serban Damian, fructe, legume, nutritionist, smoothie, suc

Cei care ȋmi urmăresc blogul ştiu că am scris de nenumărate ori despre importanţa şi beneficiile consumului de fructe şi legume. De mulţi ani sunt implicat în campanii naţionale de promovare a alimentaţiei sănătoase, cu accent pe aceste alimente foarte importante, am scris articole, am fost la mese rotunde cu participare internaţională etc. Orice persoană interesată de propria sănătate şi de o alimentaţie echilibrată ştie că recomandarea OMS este de a consuma zilnic minim 400 g de fructe şi legume, pentru că este dovedit prin studii că în acest fel se reduce riscul instalării unor afecţiuni grave, ce au legătură cu stilul de viaţă defectuos, aşa cum sunt bolile cardiovasculare, diabetul zaharat tip 2 şi obezitatea. Însă nu doar fructele şi legumele consumate ca atare aduc beneficii, ci şi  sucurile şi smoothie-urile pe care le putem face din acestea, pentru că ele păstrează în mare parte vitaminele, mineralele, fitonutrienţii, fibrele şi apa din alimentul de origine. Aceste sucuri şi smoothie-uri reprezintă alternative atractive deoarece se prepară rapid, se consumă uşor şi ne dau posibilitatea unor combinaţii deosebit de interesante, nu doar ca gust, textură şi aromă, ci şi ca nutrienţi – o alimentaţie sănătoasă, înseamnă varietate, iar combinaţiile ne permit să introducem în meniul nostru fructe şi legume pe care poate altfel nu le-am fi consumat.

philips

Unii se tem că aceste preparate conţin prea mult zahăr, însă realitatea este că ele conţin la fel de multe zaharuri ca fructele şi legumele din care sunt preparate. Dacă vrem să mai reducem din cantitatea totală de zaharuri, putem să punem mai multe legume şi mai puţine fructe, deoarece acestea au în compoziţie o cantitate mai redusă de glucide simple. Combinaţiile pe care le putem obţine sunt limitate doar de imaginaţia noastră. Nu există formule prestabilite, combinaţii interzise sau nepotrivite. E de preferat să experimentăm, pentru că în felul acesta vom găsi combinaţii nu doar foarte sănătoase şi hrănitoare, ci şi încântătoare ca gust, aromă, culoare şi textură.

De curând am început o colaborare cu Philips şi veţi avea ocazia să vedeţi pe blog o serie de articole şi filmuleţe despre linia lor de blendere şi storcătoare. Aceste electrocasnice performante sunt instrumentele ideale pentru a vă prepara sucuri şi smoothie-uri – rapid, eficient şi curat (asta e o calitate extrem de importantă, mai ales pentru bărbaţii fără talent deosebit în bucătărie şi care vor să îşi menţină relaţia conjugală în zona liniştită 🙂 ).

De ceva timp folosesc aceste produse şi sunt încântat de uşurinţa cu care se manevrează şi de posibilităţile de combinaţii pe care le pot face. Cu ajutorul blenderului de 900 W, Philips Avance, am preparat în fiecare zi smoothie-uri pentru sportivii cu care lucrez şi asta m-a ajutat foarte mult, pentru că nu e simplu atunci când eşti într-un conatonament, să prepari rapid 30 de porţii conţinând diverse combinaţii de fructe, cu sau fără adaos de concentrat proteic.

O să mai povestim despre asta în articolele viitoare, dar până atunci puteţi afla mai multe pe aceasta pagină – http://www.philips.ro/c-m-ho/procesarea-alimentelor/liquid-health.html




Acest articol a fost vizualizat de 1.175 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.