Zahărul și copiii

ian. 15, 2016 | 0 comments | Nutritie, Obezitate, Serban Damian, aplicatie, carii, copiii, dentare, diabet, nutritionist, zahar

Conform Human Kinetics, aproximativ o treime dintre copiii cu vârsta de 5 ani și aproape jumatate (46%) dintre cei de 8 ani au carii dentare, acesta fiind unul dintre cele mai frecvente motive pentru care aceștia ajung la medic. În UK, sa ne înțelegem. La noi cred ca cifrele arată mai rău, iar prezentarea la medic… nu mai vorbesc.

STOP_zahar

Zahărul este unul dintre principalii dușmani ai danturii, deoarece hrănește flora microbiană din cavitatea bucală, care odată pătrunsă prin smalțul dentar, conduce la formarea și întreținerea cariilor dentare. În plus, excesul de zahăr se află în directă legătură cu excesul ponderal încă de la cele mai mici vârste, care la rândul său favorizează instalarea unor boli grave, precum cele cardiovasculare, diabet zaharat tip 2 și unele forme de cancer. Tot din statisticile din UK, o cincime dintre copiii de 4-5 ani și o treime dintre cei de 10-11 ani sunt supraponderali sau obezi. Există 2,5 milioane de diabetici în UK, iar dintre aceștia peste 90% sunt supraponderali sau obezi.

Desigur, nu putem să aruncăm toată vina pe zahăr, însă cunoscând faptul că acest aliment în exces generează problemele amintite, e bine să îl evităm cât se poate de mult.

Iată recomandările zilnice (maxime, nu obligatorii) pentru copii:

– 19 g (5 cuburi) pentru copii de 4-6 ani

– 24 g (6 cuburi) pentru copii de 7-10 ani

– 30 g (7 cuburi) pentru copii peste 11 ani

Recent a fost lansată aplicația Sugar Smart, care vă poate ajuta să aflați foarte rapid cât zahăr se găsește în cele mai uzuale produse alimentare.




Acest articol a fost vizualizat de 1.358 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.