Despre psihonutritie si relatia cu mancarea

sept. 09, 2015 | 3 comments | Serban Damian, csid, mancare, nutritionist, pofte, psihoinutritie, psiholog, relatie

De foarte multe ori felul cum mancam, alegerile alimentare, preferintele si repulsiile, comportamentele in relatie cu hrana, motivele ascunse ale cresterii sau scaderii in greutate au o radacina in psihicul nostru. Evident, psihologii pot sa spuna mult mai mult despre acest subiect, insa noi cei care ne ocupam cu nutritia constatam efectele si incercam, nu de putine ori, sa facem o reparatie la suprafata, in conditiile in care probleme sunt mult mai profunde. Pacientii ar trebui sa accepte faptul ca in unele situatii nutritionistii si doctorii nu pot face mare lucru in lipsa interventiei unui psiholog. Am atins putin acest subiect intr-un material CSID:




Acest articol a fost vizualizat de 2.600 ori.

Related Posts

Comments (3)

  1. Hermin
    septembrie 11, 2015

    Nu așa se zicea, încă din antichitate? „Mâncarea să-ți fie medicament”…

  2. alex
    septembrie 12, 2015

    alimentele preferate provoaca placere si tindem sa servim atat de multa placere cat sa acoperim probleme cotidiene..

  3. Ventiris
    septembrie 14, 2015

    De multe ori, mai ales dacă mâncarea nu e grozavă, mâncatul este un simplu act reflex…

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.