Tine senzatia de foame la distanta

ian. 28, 2015 | 0 comments | Bucuresti, Nutritie, Serban Damian, bun, control, foame, nutritionist, senzatie

iaurtChiar daca nu urmezi un regim anume, probabil ca incerci din rasputeri sa mananci mai putin, sa reduci din numarul de calorii ingerate zilnic si sa mananci ceva mai sanatos. Exista o serie de alimente de care e bine sa stai departe, la fel cum exista alimente care au capacitatea de a tine foamea la distanta. Si nu vorbesc de ceva extravagant de care nu ai auzit pana acuma sau care e prea scump pentru a face parte din regimul tau obisnuit. Vorbesc despre alimente banale cum ar fi oul sau iaurtul; asadar:

Iaurul potoleste foamea. Pe langa efectele benefice asupra sanatatii cum ar fi refacerea florei intestinale si reglarea digestiei, iaurtul contine o multime de enzime si nutrienti care au si rolul de a tine senzatia de foame la distanta. Consumat chiar si in cantitati mici (140 ml pe zi), iaurtul te poate scoate din bucluc atunci cand simti nevoia sa rontai ceva total nepotrivit dupa 7 seara.

Bananele te scapa de pofta de dulce. Daca dulciurile sunt placerea ta vinovata, afla ca bananele pot sa devina aliatul tau numarul unu in lupta impotriva dusmanului tau de moarte. Datorita continutului bogat in glucide, banalele te vor ajuta sa scapi de pofta de dulce, iti vor tine de foame datorita consistentei lor, si te vor ajuta sa iti completezi depozitele de vitamine si minerale de care ai nevoie in fiecare zi.

Orezul brun imbunatateste tranzitul si tine de foame. Incearca sa gatesti orez brun fara ulei si bucura-te de senzatia de satietate pe care ti-o va oferi fiecare portie delicioasa. Este un aliment bogat in fibre care iti va imbunatati digestia, dar atentie mare, nu il combina niciodata cu oua, carne, sau produse lactate!

Ouale fierte sunt satioase. Nu exgera totusi! Fa-ti un sandwich din ou fiert tare cu branza slaba sau mananca un ou fiert cu paine integrala cu continut mare de fibre.

Apa plata taie senzatia de foame.  Poti sa adaugi lamaie intr-un pahar de apa plata si sa-l bei inainte de fiecare masa pentru a-ti umple stomacul – fara kilocaloriile de care vrei sa stai departe. Deshidratarea creeaza de multe ori senzatia ca ai nevoie sa mananci ceva dulce, asa ca pune mana si bea el putin 8 pahare de apa in fiecare zi si incepe sa mananci mult mai rational. In plus, atat lamaia cat si apa aduc beneficii minunate organismului, si vei reusi sa impusti doi iepuri dintr-o lovitura.

ALTE SFATURI UTILE CA SA SCAPI DE FOAME

Mananca intr-un mod echilibrat. Chiar daca alimentele de mai sus sunt sanatoase si contin nutrienti benefici organismului tau, va trebui sa ai grija sa nu abuzezi de ele. Nu manca jumatate de kilogram de orez brun in fiecare zi sau 5 banane in 10 ore. Invata sa interpretezi daca iti e foame cu adevarat sau daca simti doar semnalul special pe care corpul il transmite atunci cand este in toiul arderilor de grasime si energie, inainte sa dai buzna la frigider. Gandeste-te cu atentie cand ai mancat ultima oara, cat timp a trecut, ce ai mancat, si daca nu cumva senzatia noua si de multe ori inexplicabila de foame pe care o simti nu e altceva decat un semnal al arderilor care au loc in acel moment.

Proteinele suprima un hormon al foamei numit ghrelina, ceea ce inseamna ca vei resimti satietatea mai repede daca vei introduce proteinele in alimentatia ta zilnica. Include o portie de proteine in cadrul fiecarei mese, dar ai grija la combinatiile de tipul carne-carbohidrati (paine, cartofi de orice fel, paste, orez etc). In plus, creierul realizeaza ca esti satul doar la circa 20 de minute dupa ce ai terminat de mancat – mesteca mai incet, imbuntatatindu-ti astfel si digestia, si lasa jos lingura, cutitul sau furculita intre doua imbucaturi.

Un somn de mai putin de 7 ore pe noapte iti poate afecta de asemenea nivelul hormonilor foamei, facandu-te si mai infometat si mai predispus sa iei in greutate. Stabileste-te un program normal de somn si incearca sa te tii de el. Mananca supa inainte de o masa principala, umple-ti stomacul si vor trimite astfel semnale la creier care sa il anunte ca esti satul deja. O supa slaba in calorii te va ajuta sa mananci cu pana la 26% mai putin in cadrul urmatoarei mese, potrivit unui studiu.

Se pare ca activitatea fizica stimuleaza eliberarea unor anumiti hormoni care suprima senzatia de foame, transmitand din nou creierului faptul ca esti satul. Totusi tine minte sa nu te recompensezi cu ciocolata preferata dupa o sesiune intensa de antrenament!

12 Like



Acest articol a fost vizualizat de 1.230 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.