Despre excese si mese gustoase

dec. 28, 2014 | 0 comments | excese, finca alioli, nutritionist, restaurant, sarbatori, sfaturi

Sezonul sarbatorilor nu este doar unul potrivit pentru relaxare si fapte bune, ci si unul foarte potrivit pentru a da sfaturi pretioase (era sa zic plicticoase…), pe care cei mai multi nu le baga in seama, iar cei care sunt interesati de asa ceva, oricum stiu foarte bine toate aceste principii, si mai important de atat, le si respecta.

Deci, ca de obicei, sfaturi despre cum sa nu mananci pana crapi si sa nu bei pana dai in coma alcoolica:


Dar nu despre asta vroiam sa va vorbesc, ci despre contextul in care am ajuns sa fac filmarea de mai sus. In principiu, trebuia sa fie la fel ca multe alte filmari ale mele, fara nimic special, insa cei de la ProTv au ales sa filmam intr-un restaurant din centrul Bucurestiului, La Finca by Alioli. Nu stiam despre acest restaurant, care este deschis doar de cateva luni. A fost o experienta foarte placuta vizita acolo, pentru ca Sorin, patronul restaurantului s-a dovedit a fi o gazda foarte placuta, si ne-a povestit o multime de lucruri interesante despre mancarea pe care o pregatesc ei acolo. Restaurantul are specific spaniol si ei chiar respecta acest lucru, in sensul ca nu vei gasi in meniu ciorba de burta si sarmale (nu ca ar fi ceva ingrozitor, dar daca ai un specific, merita sa il mentii asa).

Sorin a dorit sa ne prezinte un fel de mancare special prin faptul ca ti-l prepari chiar tu, in timp ce stai la masa cu prietenii, la un pahar de vin (bineinteles, spaniol). Ai nevoie doar de un antricot de vita, foarte fraged si de niste solzi de sare de Ibiza.

alioli3

Plita este una speciala, cu flacara dedesubt, ceea ce mentine temperatura constanta. Sorin ne-a explicat ca in trecut se folosea o plita din piatra.

alioli4

Tot ce trebuie sa faci este sa iti rumenesti carnea exact atat cat iti place.

alioli1

Sigur, sarea si grasimea animala fac ca preparatul sa nu fie unul “dietetic”, insa este foarte gustos, iar experienta cu totul merita incercata.

alioli2




Acest articol a fost vizualizat de 888 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.