Stare de bine – nutritie, gatit si sport pentru copiii din scoli

nov. 13, 2014 | 0 comments | Nutritie, Serban Damian, copii, green revolution, nutritionist, sport

De ceva timp sunt implicat intr-un proiect foarte interesant, pus pe picioare de asociatia Green Revolution, prin care ne propunem sa educam copiii din cateva scoli bucurestene in ceea ce priveste un stil de viata sanatos. Proiectul a fost numit foarte inspirat “Stare de bine”, pentru ca defineste exact beneficiul principal pe care ni-l aduce un stil de viata corect – o stare buna pe toate planurile. Cred ca nu ma poate contrazice nimeni ca atunci cand mancam cum trebuie si avem o activitate fizica adecvata, ne simtim pur si simplu BINE.

Pana acum am interactionat cu copii din trei scoli si am avut placuta surpriza sa constat ca multi dintre acestia au deja cunostinte variate despre alimentatie si ai cu cine purta un dialog.

Practic, acest program presupune implicarea copiilor in trei sesiuni de activitati. Se fac trei grupe a cate 20 de copii si fiecare grupa trece pe la cate o “clasa”. Eu si colega mea, Catalina ne ocupam de “lectia de nutritie”. Aici, timp de o ora, le prezentam copiilor notiunile de baza privind alimentatia sanatoasa – despre nutrienti, grupe alimentare, portia, echilibrul energetic… totul intr-un mod interactiv si amuzant.

Orele de sport sunt sustinute de catre antrenorii de la World Class, care le arata copiilor miscari de baza.

Desigur, cea mai mare distractie este la ora de gatit, unde “masterchef”-ul Victor Nemes impreuna cu echipa lui le arata copiilor cum se pregatesc cateva feluri de mancare, bineinteles sanatoase.

Pana acum acest program s-a bucurat de succes si cred ca cei care au beneficiat de el au plecat cu o serie de informatii care le va fi de ajutor in viata.

stare-2

stare-4

stare-7

stare-6

stare-5

stare-1

stare-3




Acest articol a fost vizualizat de 1.398 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.