Pleven Friendship Marathon 2014

oct. 03, 2014 | 1 comment | alegare, maraton, plevna

Plevna este pentru noi locul ala pomenit in cartile de istorie, unde romanii au luptat alaturi de bulgari si rusi impotriva turcilor, pentru a-si castiga independenta, prin 1877.

Duminica trecuta Plevna a devenit un loc unde bulgarii, romanii si alte cateva nationalitati au alergat impreuna la prima editie a maratonului prieteniei, organizat de clubul Begach, caruia i-a dat o mana de ajutor si Ro Club Maraton. Deci traiasca prietenia intre popoare si cluburi de alergat! Initiatorii concursului sunt 2 bulgari cu suflet mare, Stan si Tania, care traiesc in Bucuresti si care participa in mod constant la competitii de anduranta.

Din Romania a participat o delegatie de vreo 30 de alergatori, asa ca am fost a 2-a natiune ca numar de participanti dupa bulgari. Distanta pana la Plevna este de doar 230 km, asa ca nu a fost o problema sa ajungem acolo.

plevna-1

Eu am ales sa alerg semimaraton, ca etapa de pregatire pentru ceea ce va urma in aceasta toamna. N-am venit cu un target de timp, insa in cele din urma mi-a iesit bine.

 Concursul nu a fost chiar usor, pentru ca a presupus 2 bucle, fiecare dintre ele cu panta. Prima bucla a fost foarte frumoasa – s-a iesit in oras printr-un parc si apoi am ajuns in padure. Plevna este situata intr-o vale si este inconjurata de dealuri, asa ca ai unde urca. Peisajul era foarte frumos, aer curat, circulatie oprita, liniste… Am reusit sa mentin un ritm foarte bun, fara sa resimt prea multa oboseala. Distractia a venit pe a 2-a bucla, mai scurta, insa cu 2 kilometri de urcare destul de serioasa. Aici mi-a crescut pace-ul cu aproape 1 minut pe km, insa am recuperat la intoarcere, pe coborare. Pot sa spun ca pe ultimii 2 km am dat totul. O vedeam in fatza mea pe prima fata de la semi, o sportiva cu patratele pe abdomen si mi-am propus sa o intrec. Am crescut treptat viteza si pe ultimii zeci de metri am sprintat cu ultimele forte pe langa ea. Am reusit sa ii iau fatza cu cateva secunde. Ei bine, da, sunt mandru ca am invins o fata 😀

Am terminat concursul cu 1:32:13, ceea ce este un nou PB, cu mai bine de 2 minute fata de precedentul PB.

Restul zilei, pana la plecare in Ro am petrecut-o prin Plevna, care este un orasel destul de anost, unde nu prea ai ce face. M-au frapat preturile de la ei, care sunt mai mici decat in Romania. In rest, daca nu s-ar vorbi limba aia “leca noci detza”, te-ai simti ca prin Targoviste, Campina sau mai stiu eu ce alt orasel romanesc.

 

plevna-3

plevna-2

plevna-4




Acest articol a fost vizualizat de 1.292 ori.

Related Posts

Comments (1)

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.