2:03:23 – noul record mondial la maraton (+ prostia omeneasca)

sept. 29, 2013 | 7 comments | Berlin, kipsang, maraton, mondial, record

Pentru cei care sunt pasionati de maraton, azi a fost o zi importanta: recordul mondial a fost doborat, iar acum “stacheta” sta la 2 ore 3 minute si 23 de secunde. Dar sunt sigur ca stiti deja asta si ca ati urmarit cursa pe Eurosport. Maratonul Berlin este unul dintre cele mai ravnite concursuri din lume, atat de catre alergatorii amatori (peste 40000 de locuri care se termina in cateva ore de la inceperea inscrierilor pe site), cat si de profesionisti, pentru ca e rost de stabilit recorduri si de primit premii substantiale..

Recordul de astazi este fantastic. Ne face sa ne intrebam cat de jos se poate merge… O sa cada la un moment dat si pragul de 2 ore? Eu zic ca da. In urma cu cativa ani pragul 2:04 parea greu de doborat, si iata ca exista in lume cativa alergatori care au facut-o deja. Kenyeni, desigur.

Wilson Kipsang a alergat azi cu o medie de 2:55 minute pe kilometru, adica in jur de 20,4 km/h. Daca nu realizati ce inseamna asta, prima data cand mergeti la sala incercati sa vedeti cum arata viteza de 20 km/h (va sfatuiesc sa cresteti treptat viteza, nu sa va suiti direct pe banda invartindu-se la viteza mare, pentru ca o sa riscati o mare lovitura). Cursa a fost curata – de la bun inceput s-au distantat cei trei castigatori, apoi la un moment dat Kipsang i-a lasat pe ceilalti doi in urma si a castigat detasat.

In toata aceasta poveste frumoasa, cireasa de pe tort a fost prezenta unui dobitoc care a intrat pe culoarul de finish, cu doar cativa metri inainte de linia de sosire si practic i-a luat fata lui Kipsang, trecand primul, victorios, cu bratele ridicate. Kipsang l-a privit nedumerit, neintelegand ce se intampla. Practic i-a furat momentul de glorie si bucuria de a “rupe” panglica de finisher. Absolut stupid si jenant. Desigur, nimeni nu ii va putea lua titlul de recordman mondial si invingator al maratonului Berlin.

Dobitocul, un german de 35 ani, nu este la prima “abatere” de acest gen, dupa cum relateaza siteul welt.de (de unde am preluat si imaginea). Cu ceva timp in urma a intrat pe teren la un meci din Bundesliga. Dupa ce i-a stricat momentul lui Kipsang, a fost imediat imobilizat de fortele de ordine si predat politiei. Tricoul pe care il purta avea un mesaj publicitar pentru servicii erotice (hai, daca scria ceva de Rosia Montana, poate mai ziceam… sau macar despre maidanezi… pro sau contra in ambele cazuri, ca sa imi iau injuraturi din toate directiile :))

Trecand peste stupizenia momentului – cata minte sa ai sa strici un moment asa frumos – se pun niste intrebari serioase legate de securitatea la astfel de evenimente, mai ales dupa incidentul tragic de la Boston. Welt.de spune ca pentru acest maraton au fost mobilizate forte de ordine numeroase, 1000 de politisti, dar uite ca tot degeaba.

Eu m-am simtit de parca mi-a furat mie momentul de glorie. M-a mirat insa totala lipsa de reactie din partea comentatorilor romani de la Eurosport, care nu au scos nici macar un cuvant despre asta (oricum toata cursa a fost comentata extrem de plictisitor).

In fine, trecand peste toate acestea, asteptam cu interes sa vedem primul maraton la care timpul va fi de genul 01:xx:xx.

14 Like



Acest articol a fost vizualizat de 1.108 ori.

Related Posts

Comments (7)

  1. costel zidaru
    septembrie 29, 2013

    Din pacate dobitoci de genul asta su nt si la nou si ii acceptam tacit doar ca la petrecerea de club vin cu costume de maimutoi , dar nimeni nu le ‘ii ‘ spune ca nu este frumos si nici fayr plai pt cei cu adevarat valorosi sa faca astfel de gesturi . Eu personal m-am simtit rusinat de rusinea lui , pt aceasta dorinta morbida de a lua el primele poze . Pacat ca altfel pare un baiat OK si cred ca toata miscarea de alergatorii stie la cine ma refer , toti ccred ca pe 100 ‘200, 400 de metri putem sa sprintam sa luam fata celor buni dar ce va iesi din asta daca am face toti la fel.

  2. Serban Damian
    septembrie 29, 2013

    N-am inteles despre ce vorbesti…

  3. Dinu Turcanu
    septembrie 29, 2013

    Cred ca va mai dura cativa ani, dar sunt sigur ca in urmatorii 5 ani vom vedea timp sub 2 ore. Asta imi aminteste ca vreau sa ajung si eu la Berlin pe sfarsit de septembrie 🙂

  4. Alex
    septembrie 30, 2013

    Ar fi bine sa-i cenzurati si fata din imaginea postata, pt a nu-l face pe dobitoc mai celebru decat e nevoie!

  5. Daniel
    septembrie 30, 2013

    Sunt curios daca se pot lua masuri legale impotriva lui… adica l-au imobilizat fortele de ordine, tardiv ce-i drept, acum ce urmează?

  6. Serban Damian
    septembrie 30, 2013

    Si eu ma intreb. Sper sa il usture…

  7. leontin
    octombrie 02, 2013

    daca tot a reusit un 20,5 km/h sa ii dea drumul intr-o arena cu coioti, care cica prind 69 km/h. Apropo de servicii erotice,

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.