Cheile Rasnoavei Adventure 2013

iul. 31, 2013 | 1 comment | adventure, alergare, cheile rasnoavei, munte, semimaraton

Sambata dimineata porneam catre Rasnov, pe un DN1 neobisnuit de liber, destul de nedormit, insa cu dorinta de a o porni din nou pe coclauri, intr-un semimaraton neplanificat, insa binevenit.

Cheile Rasnoavei Adventure s-a dorit a fi un eveniment sportiv cu probe pentru toate gusturile – semi si maraton, duatlon, maraton de MTB. Nu prea s-a inghesuit lumea, pentru ca dupa ce te uiti pe site la profilul altimetric, iti dai seama ca nu are cum sa fie usor.

Semimartatonul mi-a fost mai mult decat suficient, pentru ca a avut 800 metri diferenta de nivel si l-am parcurs in 2 ore si 50 de minute. A cam scos sufletul din mine. Dupa cum se vede si in poza cu profilul, a avut 3 cocoase, dintre care cea de la mijloc a fost chiar dura. Insa nu urcarile m-au omorat, ci coborarile. Ca sa fiu sincer, a fost primul concurs montan la care chiar mi-a fost teama sa nu imi rup ceva. Au fost cateva bucati de coborare atat de brutale, incat daca stiam ca va fi asa, poate ca nu as fi venit. Ce sa fac, sunt om de oras… Nu e vorba doar de panta, ci de faptul ca se cobora printr-un soi de crevasa foarte ingusta, cu pereti inclinati, pe care trebuia sa o parcurgi in viteza, sarind dintr-un perete in altul, si la un moment dat am ramas ca in desene animate cu un picior pe un perete si altul pe celalalt si nu mai stiam ce sa fac… Pe moment nu mi s-a parut amuzant deloc.

Oricum, merita sa pleci din oras si sa petreci cateva ore in linistea din padure, la aer curat, printre copaci si frunze.

Buna parte dintre concurenti au criticat organizarea. Eu, la semi, n-am ce sa reprosez. Marcajele au fost ok (intr-un singur loc am avut niste dubii, dar eram mai multi si ne-am lamurit), hidratarea a fost suficienta. Cei de la maraton se pare ca au avut probleme cu marcajele. De asemenea, cativa de la duatlon, printre care si cumnatul meu, au avut o intamplare nefericita: dupa 7 km de bicicleta au fost indrumati gresit de un voluntar si au ratacit drumul, ceea ce i-a facut sa renunte la concurs. Frustrant! Asta arata cat de importanti sunt de fapt voluntarii si cat de mult conteaza sa ii instruiesti corect, pentru ca o fatuca pusa la un punct de control, care iti spune stanga in loc de dreapta, poate sa dea peste cap tot concursul.

Aici startul de la maraton:

O bucatica de Ro Club Maraton:

Inainte de start, impreuna cu Marius, cumnatul meu:

Dupa concurs, cu Anton, alaturi de care am parcurs acest semimaraton:

Cand evaluezi un profil, cred ca mai importante sunt coborarile, care in cazul de fata au fost foarte abrupte:




Acest articol a fost vizualizat de 1.158 ori.

Related Posts

Comments (1)

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.