(Semi)Maratonul Regal 2013

mai 12, 2013 | 0 comments | alergare, maraton, regal, semimaraton

Pe 10 mai se sarbatoreste ziua regalitatii, lucru despre care destul de putina lume stie.  Tot pe 10 mai, incepand de anul trecut, are loc Maratonul Regal, un eveniment organizat de asociatia Corporeanima. Trebuie spus ca ideea organizarii acestui concurs ii apartine lui Ilie Rosu, cel care a lansat o adevarata “colectie” de maratoane istorice, si care ne va surprinde si in acest an cu cateva idei noi.

Concursul a avut loc in parcul Herastrau, cu plecare de la Palatul Elisabeta. Au existat 2 probe: maraton si semimaraton. La start au venit si 2 personalitati, respectiv Gabriela Szabo si principele Nicolae, din partea Casei Regale. Asa cum se intampla la toate maratoanele istorice, s-a cantat imnul. Ba chiar alergatorii erau imbracati in tricouri tricolore – ok, eu nu 😀 Asta e, nu ma impac cu genul asta de “patriotism” afisat cu tot dinadinsul…

Concursul a fost ok, fara surprize, fara elemente deosebite. O alergare agreabila prin parc, alaturi de oameni cunoscuti.

Am plecat cu gandul ca nu o sa trag prea tare, pentru ca de cateva zile ma durea un sold si in curand o sa fie Semi Bucuresti, un concurs mult mai important. Primii 2 km i-am alergat destul de lejer, ceea ce am regretat mai tarziu. In scurt timp s-a format o gasca de 4-5 alergatori si am inceput sa alergam din ce in ce mai tare, intial cu gandul la 1 ora si 45 minute, apoi chiar spre 1 ora si 40 de minute. Am mers foarte bine, cu o medie de 4:47/km, insa acei kilometri de inceput m-au (si ne-au) costat un minut in plus peste 1 ora 40, ceea ce m-a enervat rau. Culmea e ca soldul m-a lasat in pace curand dupa start si mi-a parut rau ca n-am plecat cu gandul sa trag tare.

In tot cazul, mi-a facut mare placere sa alerg in acel grupulet, pentru ca m-a obligat sa mentin un ritm pe care altfel nu l-as fi obtinut.

La final am primit binemeritata medalie – similara cu cea de anul trecut, insa cu alta culoare.

Seara, toti concurentii au fost invitati la Garden Party, receptia la Palatul Elisabeta, insa anul acesta nu am reusit sa ajung.

Impreuna cu Anton, Edi si Bogdan, gasca de 1:40… si putin peste 🙂




Acest articol a fost vizualizat de 1.290 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.