Ce si cat mancam de Paste

mai 03, 2013 | 0 comments |

Un subiect “de sezon”, tinand cont ca astazi este Vinerea Mare, si peste 2 zile va incepe importanta sarbatoare a Pastelui, asa ca profit de ocazie sa va urez sa aveti parte doar de bucurii si liniste.

Ca in fiecare an, incep pregatirile culinare pentru aceasta sarbatoare si odata cu ele discutiile despre ce ar trebui sa mancam, in ce cantitati si cum facem trecerea de la alimentatia de post la cea traditionala de Paste.

Eu cred totusi ca cei care au tinut postul Pastelui vor avea intelepciunea sa nu se arunce in mancarea traditionala fara sa tina cont ca trecerea brusca de la un stil de alimentatie la altul i-ar putea costa de la indigestii, pana la probleme medicale mai grave.

Adevarul este ca masa de Paste este una foarte bogata in calorii, grasimi, proteine, zaharuri rafinate… insa bineinteles, depinde cum ti-o pregatesti si mai ales in ce cantitati mananci.

Cumpatarea este pana la urma o atitudine la fel de crestineasca, asa cum este si urmarea postului sau a traditiilor religioase din aceasta perioada (si nu numai).

Va invit sa urmariti un interviu pe care l-am acordat televiziunii AgroTV (recent lansata):

Tot pe aceasta tema am fost invitat la matinalul de la B1TV:




Acest articol a fost vizualizat de 835 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.