Cum să elimini rapid o treime din caloriile de la o masă. Simplu: aspiră-le!

ian. 10, 2013 | 0 comments | Nutritie, Obezitate, Slabire, aparat, aspiratie, aspireassist

Din ciclul “ce vrăji a mai făcut medicina mea”, o să vă povestesc astăzi despre un dispozitiv medical destul de recent inventat și lansat pe piață, care ar putea să reprezinte o șansă pentru cei care se chinuie cu blestemul multor kilograme în plus.

Inventatorii au conceput un aparat care le permite oamenilor să mănânce cât doresc, fără să țină cont de numărul de calorii, apoi o treime din cantitatea introdusă este aspirată din stomac. Acest dispozitiv se numește “AspireAssist”.  La 20 de minute după masă, pacientul merge la toaletă, conectează aparatul la un port instalat în peretele abdominal și evacuează o treime din conținut în wc.

AspireAssist Aspiration Therapy System este prezentat drept o soluție pentru pacienții cu obezitate, fiind o procedură minim invazivă și reversibilă în orice moment. Aparatul a fost inventat de Dr. Sam Klein (gastroenterolog), Dr. Moshe Shike (gastroenterolog) si Dr. Stephen Solomon (radiolog).

Cum funcționează “terapia prin aspirație”? Așa cum spuneam anterior, pacientul își aspiră o parte din alimentele consumate la o masă printr-un tub implantat pe cale endoscopică. În felul acesta, pacientul va ajunge să rețină în organism o cantitate mai redusă de alimente, deci de calorii.

Tubul face legătura între stomac și exterior. El are în interior o valvă ce controlează fluxul de alimente. La acest tub se conectează aparatul care absoarbe. Intervenția de plasare a tubului durează 20 de minute și se face fără anestezie generală. Pacienții pot pleca acasă la 1-2 ore după intervenție.

Inventatorii subliniază faptul că acest dispozitiv trebuie asociat cu modificări ale stilului de viață, indicate de către medic și monitorizate constant.

Pacienții trebuie să se aspire după fiecare masă principală. Pe măsură ce stilul de viață se modifică în bine, frecvența aspirărilor se va reduce.

Deși la o primă vedere ar putea să pară o invenție aiuristică, totuși AspireAssist Aspiration Therapy System a primit aprobarea de a fi comercializat în Uniunea Europeană (însă nu și în SUA, deocamdată).

Conform studiilor clinice desfășurate in SUA, pacienții care au folosit AspireAssist au pierdut în medie 49% din excesul ponderal într-un interval de 12 luni.

Ideea acestui aparat este de a facilita trecerea către un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată și adaptată necesităților. Realitatea este că mulți pacienți eșuează pentru că nu reușesc să facă trecerea către acest stil de viață sănătos: modificările bruște sunt percepute ca dificile pentru mulți oameni, iar cele treptate sunt percepute ca demotivante, pentru că scăderea în greutate este lentă, iar pacienții doresc rezultate rapide.

Desigur, un astfel de dispozitiv nu este pentru cei care au 5-10 kg în plus și pe care le pot da jos fără mari probleme, ci pentru persoanele cu obezitate mare și veche, care de cele mai multe ori sunt obosiți psihic de toate încercările de a slăbi, cunosc la perfecție “teoria”, însă nu reușesc să pună în practică.

Pentru aceștia ar putea fi o șansă în plus. Rămâne de văzut dacă metoda va prinde și va ajunge să fie folosită pe scară largă.

Foto: FoxNews




Acest articol a fost vizualizat de 1.054 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.