Despre obezitatea infantila la TVR2

dec. 22, 2012 | 0 comments | Nutritie, Obezitate, Slabire, copii, infantila, nutritionist, sanatate

Nu trebuie sa fii nutritionist si nici macar interesat de problema obezitatii infantile ca sa observi ca aceasta problema este tot mai existenta in societatea noastra. Trebuie doar sa mergi intr-un parc si sa te uiti la copiii care se joaca acolo. Vei fi uimit si ingrozit sa vezi o multime de copii grasi, care abia se misca… Iar acestia sunt fericitii care au ajuns totusi la un loc de joaca, pentru ca restul –  cei mai multi dintre ei – sunt acasa in fata televizorului si calculatorului.

Numarul de copii obezi s-a triplat in ultimii 30 de ani. Pentru prima data in istorie, numarul copiilor obezi depaseste numarul copiilor subnutriti. Daca as fi cinic, mi-as freca mainile cu satisfactie, gandindu-ma ca am destula “materie prima” pentru meseria mea, insa situatia este cu adevarat tragica si se va reflecta asupra intregii societati. Aceasta treime a populatiei este bolnava, putin productiva, consumatoare de resurse si cu o speranta de viata redusa.

Am fost invitat zilele trecute la TVR2 sa discutam despre asta. Din pacate interventia a fost mult prea scurta. Sunt atatea lucruri de spus pe marginea acestui subiect…




Acest articol a fost vizualizat de 985 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.