Andrei Gligor alearga pana in Sahara pentru nou-nascutii de la Spitalul “Marie Curie”

aug. 09, 2012 | 1 comment | alergare, andrei gligor, marie curie, nou nascuti, sahara

Acum sa nu va imaginati ca a luat-o pe jos spre Algeria, acolo unde va avea loc maratonul prin Sahara 😀

Vreau sa va retin atentia asupra campaniei initiate de prietenul meu, Andrei, cu care am alergat de multe ori prin IOR (ultima patzanie a fost cu putin timp in urma, cand Andrei a implinit 35 de ani  si ne-a invitat la un long run de 35 km in parc – el i-a facut pe toti, eu l-am insotit doar 20 km).

Andrei este un atlet de 35 de ani, membru al Ro Club Maraton, a inceput sa alerge pe distante lungi la inceputul lui 2011, prima lui cursa de 42.195 km, pentru care s-a pregatit cu perseverenta vreme de 7 luni, fiind chiar Maratonul Clasic din Atena 2011. S-a alaturat in 2012 Asociatiei Inima Copiilor participand la campania “In pas cu Paul” si a continuat sa sustina cauza nou-nascutilor cu probleme si prin participarea la IOR Night Ultra Marathon 57 km. 

Isi asuma acum, in numele aceleiasi organizatii, Asociatia Inima Copiilor, un proiect ce il are in centru si care isi propune sa se inchieie cu achizitionarea unui scanner retinian performant pentru Spitalul Marie Curie. RetCam Fundus Camera inseamna salvarea de la orbire a multor copiii – in special a celor nascuti prematur – care vor putea primi diagnosticul precis si tratamentul corect inainte ca afectiunile lor oftalmologice sa duca la dezlipiri de retina sau orbire. 

Pentru copii, RetCam inseamna salvarea de la intuneric, pentru el inseamna o cursa de 8 luni si 3.600 km, la finalul careia, pe 25 februarie 2013, va alerga in desert, la Sahara Marathon.

De ce 3.600 km? Pentru ca distanta in linie dreapta Bucuresti – Tindouf (Algeria) este de 3.558 km, iar cursa de maraton masoara, bineinteles, 42 km si 195 m. Andrei va alerga de unul singur acesti 3.600 de kilometri insa cu ajutorul dumneavoastra, spera sa poata strange si cei 29.000 de Euro care lipsesc Inimii Copiilor pentru a cumpara acest aparat. 

Ca sa acopere toata aceasta distanta, Andrei alearga zilnic cate 10-15 km sau uneori mai mult, castigand avans. Nu e usor deloc, pentru ca nu totdeauna ai timp, chef, conditii meteo propice. Eu sunt sigur ca va reusi sa isi duca la bun sfarsit proiectul, insa are nevoie si de ajutorul nostru pentru a strange acea suma de bani pentru spitalul “Marie Curie”. Atunci cand va ganditi daca merita sa dati cativa lei pentru o astfel de cauza, va rog sa aveti in vedere cuvintele pe care ni le-a spus doctorul Carstoveanu, cel cu care am colaborat la prima noastra campanie: spitalul este un bun al tuturor si niciodata nu putem sti cand ajungem acolo (noi, familia noastra, prietenii etc); viata sau viitorul cuiva poate depinde de un astfel de echipament medical la a carui achizitionare putem contribui fiecare dintre noi.

Intreaga poveste o puteti gasi pe site-ul campaniei www.andreigligor.ro sau pe pagina de facebook  www.facebook.com/andreigligor.ro

12 Like



Acest articol a fost vizualizat de 1.293 ori.

Related Posts

Comments (1)

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.