In iunie, pe Transfagarasan. Pana atunci, fundriser :)

apr. 23, 2012 | 2 comments | concurs, donatii, padure, transmaraton, viitor plus

Pe 9 iunie voi alerga un semimaraton pe Transfagarasan, unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. N-am fost niciodata pe acolo, iar aceasta este o ocazie minunata sa vad acele locuri. Concursul se numeste Transmaraton si este organizat de Ro Club Maraton, mai bine zis de colegii mei, Gabriel Solomon si Andrei Rosu, amandoi ultramaratonisti cu povesti iesite din comun. Gabi a parcurs anul trecut Romania in alergare, de la est la vest, intr-un proiect numit “Diagonala Nebunilor” (despre care am scris si eu un articol in Men’s Health), iar in luna mai va alerga 24 de ore pe banda, intr-un proiect de caritate initiat chiar de el. Andrei este unul dintre romanii intrati in Cartea Recordurilor, dar nu pentru ca a facut cea mai mare sarma din lume, sau mai stiu eu ce alta aberatie, ci pentru ca a alergat 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente, si asta in doar 2 ani (anterior acestei perioade el nu a fost alergator, deci a debutat brusc cu un asemenea proiect, care parea SF la momentul respectiv). Asadar, exista toate premizele ca Transmaratonul sa fie un concurs cu totul aparte.

Exista doua probe – 70 km si 21 km. Cum nu am nicio dorinta ascunsa sa devin ultramaratonist (maratonul imi e foarte suficient), m-am inscris la semi. Partea frumoasa si deosebita a acestui concurs este latura caritabila. Practic toate taxele de inscriere vor merge catre doua asociatii umanitare – Hospice, care se ocupa cu ingrijiri paliative pentru bolnavi de cancer si Viitor Plus, asociatie ecologista, care desfasoara o multime de actiuni interesante, cum ar fi campanii de impadurire in zone amenintate cu desertificarea. La Transmaraton vor participa cu campania Padurea Copiilor.

Prin aceasta campanie ei isi propun sa planteze cate un pomisor pentru fiecare nou-nascut din Romania. Iar eu m-am gandit sa ma alatur campaniei lor si sa devin fundriser la Transmaraton pentru Padurea Copiilor.

Fiecare din cei 100 de participanti la Transmaraton isi alege una din cele 2 asociatii si se straduieste sa stranga o suma cat mai mare pentru acestia. Cum? Pai, simplu. Toti avem o multime de prieteni, cunoscuti, colegi, contacte pe Facebook si alte retele de socializare. Daca macar 10% din acestia doneaza o suma cat de mica, se pot strange niste bani frumosi, care merg direct catre asociatiile umanitare. Uneori exista suspiciunea ca acesti bani ar putea sa ajunga in buzunarul cuiva sau ca nu vor fi folositi in scopurile promovate. Nu este cazul, va asigur. Cele 2 asociatii sunt foarte mari si cunoscute. Noi ne-am tot intersectat cu ei pe la diverse actiuni, ii cunoastem pe cei din conducerea lor si putem sa dam o asigurare ca sunt foarte seriosi.

Din acest motiv va rog sa fiti alaturi de mine in aceasta campanie si sa ma sustineti donand atat cat doriti, pe pagina mea de fundriser. Mecanismul este foarte simplu – se poate plati direct cu orice fel de card. M-as bucura sa imi lasati si un mesaj pe pagina respectiva.

Va multumesc anticipat si voi alerga pentru fiecare dintre sustinatorii mei cursa de semimaraton pe Transfagarasan, pe 9 iunie.

Promit sa mai revin cu articole despre Padurea Copiilor.

14 Like



Acest articol a fost vizualizat de 1.203 ori.

Related Posts

Comments (2)

  1. cristian ungureanu
    aprilie 23, 2012

    REALA FERICIRE ne este daruita de catre viata PRIN FAPTELE BUNE !

  2. Oana
    aprilie 23, 2012

    Interesant este ca acum 4 ani de zile nici Gabriel Solomon nu avea vreo legatura cu alergarea si sportul in general, era chiar un IT-ist “grasut”:) care a ales singur, de buna voie si nesilit de nimeni:), sa-si schimbe modul de viata. De-atunci a devenit atasat alergarii, fie ea montana sau de sosea, ciclismului…si tot incearca si exerseaza noi sporturi….Mai nou, el se implica extrem de mult in sport, fiind alergator, ciclist, sportiv, organizator, initiator:)

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.