Fanaticii. Despre o carte premiata

mart. 07, 2012 | 0 comments | carte, fanaticii, vlad mixich, vocatie

Pe Vlad Mixich l-am cunoscut anul trecut la o conferinta medicala. Eu ajunsesem acolo in primul rand ca medic si in al doilea rand ca jurnalist. El, in ordine inversa. L-am reintalnit apoi, cu totul intamplator si neasteptat intr-una din salile Muzeului Metropolitan de arta din New York.

Imi puteam imagina ca Vlad este un jurnalist talentat prin faptul ca scrie pentru unul dintre cele mai importante siteuri din Ro – hotnews.ro, insa nu mi-am imaginat ca este chiar atat de talentat pana nu i-am citit cartea aparuta la editura Humanitas si premiata cu premiul Kundera, “Fanaticii. Portretele a zece oameni cu vocatie”.

Cartea este o colectie de interviuri scrise de Vlad in ultimii ani si publicate pe hotnews sau in Esquire. Personajele lui sunt oameni cunoscuti – Marcel Iures, Raed Arafat, Monica Macovei – ca sa dau doar cateva exemple. Pe restul va las sa ii descoperiti voi. Am spus ca sunt oameni cunoscuti in sensul ca ne-am intalnit de multe ori cu numele si realizarile lor, insa va asigur ca perspectiva pe care o prezinta Vlad in cartea lui o sa va surprinda si o sa va incante. Eu i-am citit cartea dintr-o rasuflare, pentru ca este extrem de bine scrisa si interesanta.

Este de admirat stilul placut, onest, cult cu care sunt scrise aceste interviuri. Mi-a placut in mod particular faptul ca nu a incercat sa ii flateze pe acesti oameni, desi este evident ca ii admira (sau macar ii respecta).

Pot sa spun doar doua lucruri: 1. mi-ar placea sa pot scrie la fel ca Vlad si 2. va recomand cu caldura si ii cititi cartea! (apoi sa imi spuneti daca v-a placut).




Acest articol a fost vizualizat de 936 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.