Se apropie Revelionul. In perioada aceasta a anului, a devenit o traditie ca televiziunile sa difuzeze emisiuni “educative” despre cum sa nu ne indopam ca disperatii la mesele copioase pentru care romanii fac orice sacrificii. Toata luna decembrie pacientii m-au intrebat “ce fac de Sarbatori?”.
Aceste sarbatori au devenit un moment de mare cumpana pentru cei care au probleme cu greutatea si cu mancatul, in general. Sa mananc “bucate” traditionale? Sa mananc “light”? Dar cum sa rezist tentatiilor? Sa gust putin? Sa cedez ispitelor si sa mananc dupa pofta inimii? Dileme existentiale.
Am mai spus si o repet: MODERATIA este raspunsul!
Nu e nevoie sa mananci pana nu mai poti, ca sa te bucuri de preparatele traditionale. O portie decenta nu a omorat pe nimeni. Simiti si placerea (culinara) a sarbatorilor, te relaxezi, nu iti faci procese de constiinta si nici nu iei in greutate – in aceasta perioada nu e cazul sa iti propui sa slabesti, decat daca esti foarte organizat si imun la preparatele traditionale, care sunt mai dense caloric decat cele pe care le consumam in mod obisnuit.
Exista si varianta sa gatesti niste feluri de mancare mai “light”, ca alternativa la cele clasice. Vezi in acest interviu pentru KanalD:
No related posts.