Masa de Revelion – alternative mai… “light”

dec. 29, 2011 | 0 comments | light, mancare, masa, nutritionist, revelion

Se apropie Revelionul. In perioada aceasta a anului, a devenit o traditie ca televiziunile sa difuzeze emisiuni “educative” despre cum sa nu ne indopam ca disperatii la mesele copioase pentru care romanii fac orice sacrificii. Toata luna decembrie pacientii m-au intrebat “ce fac de Sarbatori?”.

Aceste sarbatori au devenit un moment de mare cumpana pentru cei care au probleme cu greutatea si cu mancatul, in general. Sa mananc “bucate” traditionale? Sa mananc “light”? Dar cum sa rezist tentatiilor? Sa gust putin? Sa cedez ispitelor si sa mananc dupa pofta inimii? Dileme existentiale.

Am mai spus si o repet: MODERATIA este raspunsul!

Nu e nevoie sa mananci pana nu mai poti, ca sa te bucuri de preparatele traditionale. O portie decenta nu a omorat pe nimeni. Simiti si placerea (culinara) a sarbatorilor, te relaxezi, nu iti faci procese de constiinta si nici nu iei in greutate – in aceasta perioada nu e cazul sa iti propui sa slabesti, decat daca esti foarte organizat si imun la preparatele traditionale, care sunt mai dense caloric decat cele pe care le consumam in mod obisnuit.

Exista si varianta sa gatesti niste feluri de mancare mai “light”, ca alternativa la cele clasice. Vezi in acest interviu pentru KanalD:




Acest articol a fost vizualizat de 1.610 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.