Alimentatia scolarilor

sept. 29, 2011 | 0 comments | alimantatie, gradinita, scoala, scolari

De cateva zile a inceput scoala. Au trecut ani buni de cand n-am mai simtit emotia inceputului unui nou an scolar. Anul acesta ar fi trebuit sa merg de mana cu fata mea cea mare, la prima ei zi de scoala. Din pacate s-a imbolnavit (acum e bine, multumesc lui Dumnezeu!), asa ca am intrat singur in clasa 1-a, alaturi de ceilalti parinti care venisera cu copii lor.

Luni vom incepe si noi scoala. Este o noua etapa din viata ei de om in devenire, dar si din viata noastra de parinti. Incerc sa ma intaresc psihic gandindu-ma ca voi avea de facut “teme” 😀 (nu in locul ei, se intelege).

Inceputul scolii este o provocare si din punct de vedere al alimentatiei. Trezitul devreme, programul fix, uneori destul de rigid, pachetelul la pauza. Este nevoie de atentie si rigoare, astfel incat copilul sa nu porneasca pe un drum gresit. Am destui pacienti-copii, care sufera de obezitate si in cele mai multe cazuri e vorba de un program dat peste cap, parinti indolenti, copil prea rasfatat.

Asa cum am mai spus, bazele obezitatii irecuperabile sau foarte greu de recuperat se pun in copilarie. Recomand parintilor atentie maxima la alimentatia copiilor in aceasta perioada. Noi suntem responsabili de alimentatia copiilor nostri. La 7-8 ani nu au nici pe departe capacitatea de a discerne intre ceea ce e bun si rau, in privinta alimentatiei.

La solicitarea ziarului Romania Libera, am raspuns unor intrebari pe aceasta tema, pentru un supliment pe tema intoarcerii la scoala.

Click pe imagine pentru a citi articolul.

 

 

 




Acest articol a fost vizualizat de 1.058 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.