Consumul si excesul de sare

iul. 11, 2011 | 0 comments | consum, exces, sare

Auzim la televizor si radio, cel putin odata pe zi, ca nu e bine sa consumam in exces sare, la fel nici zahar si grasimi.

Sarea este un element destul de putin cunoscut in randul publicului si sunt convins ca foarte multi oameni habar nu au de ce nu trebuie sa consume prea multa sare si mai ales nu stiu ce inseamna “prea mult”.

De foarte multi ani, medicii au facut legatura intre consumul de sare si valorile tensiunii arteriale. Persoanele care consuma o cantitate de sare mai mare decat media, adica mai mult de 5-6 grame pe zi, au o presiune sanguina mai mare si sufera de cele mai multe ori de hipertensiune arteriala. Iar de aici si pana la efecte grave asupra sanatatii nu este cale lunga. Consumul excesiv de sare a mai fost pus in legatura si cu alte afectiuni agravate de retentia de apa provocata de sare, precum insuficienta cardiaca, afectiuni renale, accident vascular cerebral, cancer gastric, osteoporoza.

Ca sa reduceti canitatea de sare din dieta, tineti cont de aceste idei:
– evitati alimentele foarte sarate, precum: muraturile, maslinele, mezelurile, branza, pestele sarat, conservele, etc.;
– evitati mancarea tip fast food;
– renuntati treptat la alimentele procesate;
– cumparati fructe si legume proaspete in locul celor conservate;
– nu adugati multa sare la prepararea mancarurilor

Mai multe in materialul filmat pentru Antena 1:




Acest articol a fost vizualizat de 901 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.