Cum te mentii dupa ce ai slabit

iun. 11, 2011 | 0 comments | Slabire, mentinere, perfecte

Mentinerea este poate cea mai mare problema a celor cu probleme de greutate. Mai mult sau mai putin, cam toti pacientii stiu (in teorie) ce au de facut pentru a slabi, insa cei mai multi esueaza lamentabil dupa ce au ajuns la greutatea normala (sau undeva pe drum catre aceasta). Povestile de genul “am slabit 10 kg si apoi le-am pus la loc”, sunt la ordinea zilei printre pacientii care ajung la mine in cabinet.

Iata cateva principii simple pentru mentinere:

1. Sa nu urmezi o cura de slabire haotica. Trebuie sa fie ceva structurat, recomandat de un specialist, astfel incat persoana sa se educe si sa stie ce are de facut si in perioada de mentinere. Dietele tinute aiurea au un mare defect: nu te informeaza si ce trebuie sa faci dupa.

2. Sa cresti rezonabil cantitatile de alimente – cu alte cuvinte, sa nu te apuci sa-ti faci toate poftele a doua zi dupa ce ai terminat cura.

3. Sa introduci alte alimente, dar in cantitati moderate. Poti introduce alimente chiar si cu o concentratie calorica mai mare, dar in cantitati moderate si nu mai mult de 2 din categoria interzise pe zi.

4. Sa te monitorizezi permanent. Daca vei constata ca ai luat mai mult de un kilogram, maxim doua de-a lungul unei saptamani, este clar ca este ceva in neregula cu alimentatia sau cu nivelul de activitate fizica. In aceasta situatie, este necesara o (auto-)reevaluare si eventual revenirea la programul de scadere in greutate urmat anterior.

In acest video filmat pentru perfecte.ro am abordat tema de mai sus:

 




Acest articol a fost vizualizat de 880 ori.

Related Posts

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.