Crosul Aloe Vera si 10 motive sa consumi aceasta planta

mai 16, 2011 | 2 comments | Bucuresti, aloe vera, cros

Duminica a fost o vreme superba, numai buna pentru alergat. Asa ca m-am trezit devreme (lucru pe care il urasc) si am taiat-o spre parcul Herastrau. Cand am ajuns, scena si tot set-up-ul pentru cros erau aranjate. Am instalat si eu rapid steagul clubului si pentru ca imi rezervasem o ora numai pentru mine, m-am dus pe traseul din jurul lacului si am facut un antrenament de 12 km. Cand am revenit in piata Charles de Gaulle era deja multa lume. M-am intalnit cu multi oameni din club veniti sa participe la organizat de Forever Living Products, firma cu care am colaborat si eu o perioada si inca mentin relatii bune.

Spre deosebire de anii trecuti, n-a mai venit asa multa lumea. Probabil ca pentru multi conteaza faptul ca nu se mai ofera tricouri, diplome… practic, nimic… decat crosul in sine. Ceea ce pentru alergatorii pasionati este suficient. Am alergat intr-un ritm putin mai sus decat cel confortabil, insa nu sa imi scuip plamanii. Inainte de un maraton incerc sa evit orice mi-ar putea provoca o accidentare. Un pas gresit ar putea insemna niste luni de antrenamente duse pe apa Sambetei. Am alergat cei 3,4 km in 15:45 si am terminat pe locul 87 la masculin. Cativa colegi din club au terminat foarte bine. Gabi Solomon, aflat intr-o evolutie continua, a iesit pe locul 2 la general, devansand oameni cu state vechi, gen Victor si Fane.

Felicitari echipei FLP pentru inca un cros reusit si sa ne vedem cu bine la anul!

Traseul crosului:

Ritmul meu:

Si pentru ca Forever Living Products este lider mondial in productia de suplimente nutritive pe baza de Aloe Vera, va ofer cateva motive pentru a consuma produsele lor.

De ce sa incluzi Aloe Vera Gel in dieta ta zilnica? Iata doar 10 dintre cele mai importante motive!

 10. Are efecte benefice asupra intestinelor

Un consum regulat de Aloe Vera Gel normalizeaza tranzitul intestinal. 

9. Stimuleaza activitatea fibroblastelor

Fibroblastele sunt celule specializate ale epidermei, al caror rol este de a produce colagen si elastina. Aceste fibre alcatuiesc structura pielii si ii confera elasticitate. Cu cat pielea este mai bogata in colagen si elastina, cu atat pare mai tanara. Studii de laborator au aratat ca Aloe vera imbunatateste functia fibroblastelor 

8. Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului  digestiv

Un sistem digestiv sanatos inseamna ca substantele nutritive din alimentele pe care le mancam sunt absorbite in mare proportie in sange. Aloe vera are proprietati detoxifiante remarcabile. Consumul regulat de Aloe Vera Gel poate imbunatati functionarea sistemului digestiv si creste absorbtia proteinelor, distrugand in acelasi timp bacteriile „neprietenoase”, intr-un mod complet natural. A fost, de asemenea, demonstrata capacitatea gelului de aloe de a ameliora simptomele arsurilor la stomac si ale altor afectiuni digestive. 

7. Are efecte benefice asupra pielii

Atunci cand sunt produse in straturile profunde ale epidermei, celulele epiteliale sunt „pline de viata”, insa in drumul lor pana la suprafata pielii, ce dureaza in mod normal intre 21 si 28 de zile, ajung o „umbra” a ceea ce erau la inceput si se elimina prin descuamarea pielii. Aloe Vera Gel asigura elementele nutritive esentiale pentru hranirea celulelor bazale. Pielea se mentine, astfel, sanatoasa si isi poate indeplini mult mai eficient functiile vitale, pastrandu-si, in acelasi timp, un aspect intinerit pentru mai mult timp! 

6. Ajuta la mentinerea greutatii corporale si creste nivelul de energie

Consumat in mod regulat, Aloe Vera Gel contribuie la curatarea sistemului digestiv. In hrana noastra zilnica sunt incluse substante daunatoare, ce ne pot cauza neplaceri. Aloe Vera Gel ne ofera posibilitatea de a ne simti mai bine, de a avea mai multa energie, de a prelua si de a mentine controlul asupra greutatii corporale.

 5. Are activitate antivirala

In stratul mucilaginos al frunzei, care protejeaza gelul din interior, exista un lant lung de zaharuri sau polizaharide. Acestea au proprietatea de a apara organismul in fata atacurilor a diferite virusuri, de la cei responsabili pentru racelile comune pana la cei care provoaca afectiuni mai serioase, contribuind chiar la echilibrarea sistemului imunitar.

 4. Are proprietati antiinflamatorii

Printre substantele identificate in gelul de aloe se numara si cateva cu proprietati antiinflamatorii si analgezice. Persoanele care consuma in mod regulat Aloe Vera Gel au experimentat beneficii importante in acest sens.

 3. Este o sursa importanta de minerale

Gelul de aloe contine o serie de minerale printre care calciu, sodiu, fier, potasiu, crom, magneziu, mangan, cupru si zinc. Acest lucru se explica prin faptul ca planta creste in soluri fertile, iar radacinile sale sunt capabile sa absoarba aceste minerale si sa le furnizeze organismului in forme biodisponibile.

 2. Furnizeaza doza zilnica de vitamine

Aloe Vera Gel contine o gama larga de vitamine – chiar si B12, o vitamina ce nu se regaseste aproape niciodata in plante. In plus, mai contine vitaminele A, B, C, E, si acid folic. Multe dintre aceste vitamine nu pot fi stocate in organism si de aceea trebuie sa acoperim necesarul zilnic din alimente. Ce alta modalitate mai buna de a face acest lucru decat consumand zilnic Aloe Vera Gel care, in plus, contribuie si la intarirea sistemului imunitar si la lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi?!

 1. Este tonic general pentru sanatate

Consumand gelul de Aloe vera cu toate ingredientele sale valoroase (care se regasesc, din pacate, in proportie din ce in ce mai mica in hrana noastra zilnica), intre care sapte din cei opt aminoacizi esentiali pe care organismul nu-i poate sintetiza, organismul functioneaza in parametri optimi, la capacitate 100%. Iar rezultatele se vad intr-o stare generala de bine pe care o experimenteaza toti cei care isi incep ziua cu portia de Aloe Vera Gel.

13 Like



Acest articol a fost vizualizat de 1.224 ori.

Related Posts

Comments (2)

  1. gabi solomon
    mai 17, 2011

    E bun rau pentru organism aloe, dar inainte sa simti efectul trebuie sa te obisnuiesti cu gustul lui :))

  2. mariana
    mai 20, 2011

    Iubesc aceasta planta, berry nectar te face sa uiti gustul. Totul tine de obisnuinta. Fetita mea de 13 ani consuma cu mare placere pe cel cu piersici. Stiu sigur ca de 2 ani de cand consumam aceste produse atat eu cat si fetita mea nu am mai racit, am zis adio la antibiotice.

Leave a Comment!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.